H πρώτη Ημερίδα Φαρμακογενετικής στην Κύπρο


Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει επιστημονική Ημερίδα Φαρμακογενετικής, στα πλαίσια συνεργασίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου και του μη-κερδοσκοπικού ιδρύματος «Golden Helix Foundation», το οποίο προάγει την εκπαίδευση και έρευνα στο πεδίο της φαρμακογενετικής ανα το παγκόσμιο.

Η ημερίδα θα έχει την επίσημη ονομασία «19th Golden Helix Pharmacogenomics Day» και θα διεξαχθεί το Σάββατο 4/11/2017 στο αμφιθέατρο του Σιακόλειου Εκπαιδευτικού Κέντρου Κλινικής Ιατρικής (ΣΕΚΚΙ) – πλησίον του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος.

Το πεδίο της φαρμακογενετικής είναι ένα ραγδαίως εξελισσόμενο πεδίο που παίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο στην σύγχρονη διαγνωστική και θεραπευτική ιατρική. Μελετάει την ποικιλομορφία της ανταπόκρισης των ασθενών στα φάρμακα με βάση την διαφορετικότητα του DNA των ασθενών, στοχεύοντας έτσι στη διαμόρφωση μιας εξατομικευμένης θεραπείας με μειωμένες παρενέργειες φαρμάκων και μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητάς τους.

Στην Κύπρο υπάρχουν οι βάσεις και οι προοπτικές για την ανάπτυξη της έρευνας στο πεδίο της φαρμακογενετικής, τα αποτελέσματα της οποίας μπορούν να συμβάλλουν στην αύξηση της ποιότητας της παρεχόμενης φροντίδας και θεραπείας στον τόπο μας. Στην Ημερίδα Φαρμακογενετικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου θα δοθούν σημαντικές ομιλίες από εξέχοντες επιστήμονες του πεδίου, θα γίνουν διαλέξεις για την εξέλιξη της φαρμακογενετικής σε συγκεκριμένα ιατρικά πεδία, καθώς και θα διεξαχθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης ανάμεσα στους συμμετέχοντες επιστήμονες για τις προοπτικές που υπάρχουν στην Κύπρο στο πεδίο της φαρμακογενετικής.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα και η συμμετοχή και παρακολούθησή της είναι ελεύθερη, τόσο για ακαδημαϊκούς και επιστήμονες όσο και για το γενικό κοινό. Την Οργανωτική Επιτροπή της ημερίδας αποτελούν, ο Επίκουρος Καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Νικόλας Διέτης, ο Γενετιστής και μελος του διδακτικου προσωπικού της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Κωνσταντίνος Βοσκαρίδης, καθώς και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Δρ Γιώργος Πατρινός.

Το πρόγραμμα της ημερίδας, καθώς και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ημερίδας: http://goldenhelix.org/conferences/pharmacogenomics-days/upcoming-conferences/235-20th-golden-helix-pharmacogenomics-day

Για ερωτήσεις σχετικά με την ημερίδα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Δρ Νικόλα Διέτη στο 22895211 ή στο dietis.nikolas@ucy.ac.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











296