ΓεΣΥ - Κίνητρα για γιατρούς δημοσίων νοσηλευτηρίων


ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ*

Η επιτυχία του ΓεΣΥ έχει άμεση σχέση με την ποιοτική λειτουργία και ορθή αυτονόμηση των δημοσίων μας νοσηλευτηρίων και αυτό αποτελεί διαχρονική μας θέση.

Με το ΓεΣΥ θα βελτιωθεί η σημερινή εικόνα των Νοσοκομείων μας, το οποίο θα τα αποφορτίσει. Παράλληλα όμως, η διοικητική και οικονομική τους αυτονόμηση θα δώσει την ευκαιρία στα Νοσοκομεία μας να εισέλθουν στο νέο καθεστώς ανταγωνισμού με επιτυχία παραμένοντας ο στυλοβάτης του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Συνεπώς, ο ΟΚΥΠΥ θα πρέπει μέσα από ένα στρατηγικό σχεδιασμό να καταγράψει τις ανάγκες τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχουν σε κάθε κρατικό νοσηλευτήριο και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να ξεκινήσει η  κάλυψη αυτών των αναγκών. Όλοι συμφωνούμε πως τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών και από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσουμε.

Είναι λογικό με την εφαρμογή του ΓεΣΥ το οποίο δίνει πολύ ικανοποιητικές αμοιβές και ωφελήματα στους ιατρούς που θα ενταχθούν να είχαμε παραιτήσεις γιατρών από το δημόσιο για να ενταχθούν στο ΓεΣΥ. Ως Συμμαχία Πολιτών έχουμε καταθέσει τόσο προς τον Υπουργό Υγείας όσο και προς τον ΟΚΥΠΥ αλλά και την ΠΑΣΥΚΙ μια σειρά από εισηγήσεις σοβαρών κινήτρων που θα διασφαλίσουν την παραμονή έμπειρου και υψηλά καταρτισμένου ιατρικού προσωπικού που διαθέτουν τα κρατικά μας νοσηλευτήρια αλλά και προσέλκυση νέου στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται με την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε πως τα προβλήματα δεν επιλύονται με αχρείαστη ένταση και με αποφάσεις που στο τέλος της ημέρα τιμωρούν τους πολίτες. Καλούμε όλες τις πλευρές να προσέλθουν άμεσα σε διάλογο.

Παράλληλα χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να εγκρίνει σειρά κινήτρων για τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ. Θεωρούμε πως τέτοιες πρωτοβουλίες βοηθούν στο να επιτευχθεί ο σκοπός που δεν είναι άλλος από την ένταξη στο ΓεΣΥ όσο το δυνατόν περισσότερων λειτουργών υγείας και κέντρων παροχών υπηρεσιών υγείας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











802