Γλ. Χατζηπέτρου: Να μην απαλλοτριωθεί η ευθύνη του κράτους να προσφέρει υπηρεσίες δημόσιας υγείας


Την ετοιμότητα της ΠΑΣΥΔΥ μέσα από ένα καλής πίστης διάλογο να καταλήξει στις λύσεις εκείνες, που αφενός θα εξυπηρετούν το σύνολο των πολιτών και αφετέρου δεν θα απαλλοτριώνουν τη θεμελιακή ευθύνη του κράτους να προσφέρει στο λαό υπηρεσίες δημόσιας υγείας, εκφράζει ο Γενικός Γραμματέας της Συντεχνίας, Γλαύκος Χατζηπέτρου.

Σε άρθρο του, το οποίο δημοσιεύει στην τελευταία του έκδοση ο «Δημόσιος Υπάλληλος», ο κ. Χατζηπέτρου κάνει ειδική μνεία στις εν εξελίξει διεργασίες για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων. Συγκεκριμένα, στη σχετική αναφορά του για το ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ γράφει τα εξής:

«…Σε εκκρεμότητα παραμένει εδώ και κάποια χρόνια το ΓεΣΥ. Περί τα μέσα Δεκεμβρίου είχαμε κληθεί στη ΜΕΠ, όπου για πρώτη φορά ακούσαμε τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς του αρμόδιου Υπουργού. Όσον αφορά την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, αφού αναφερθήκαμε στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην υπόθεση Ιωάννης Αγαθάγγελου και άλλος v. Κυπριακής Δημοκρατίας (1996) 4 Α.Α.Δ. 2882-2883, εκφράσαμε την άποψη ότι η νομοθετική εξουσία δεν νομιμοποιείται δια νόμου να διορίσει συγκεκριμένα πρόσωπα σε συγκεκριμένες θέσεις και/ή να καθορίσει την μεταφορά συγκεκριμένων υπαλλήλων από τη δημόσια υπηρεσία στους υπό ίδρυση Οργανισμούς και/ή να τους αποστερήσει από την ιδιότητα του δημόσιου υπαλλήλου. Κατόπιν τούτου, ο αρμόδιος Υπουργός ανέλαβε να προωθήσει το όλο θέμα στη Νομική Υπηρεσία για γνωμάτευση.

Ανεξάρτητα και υπό την επιφύλαξη της πιο πάνω θέσης δώσαμε τη διαβεβαίωση ότι είμαστε έτοιμοι στα πλαίσια της νομιμότητας μέσα από ένα καλής πίστης διάλογο να καταλήξουμε στις λύσεις εκείνες, που αφενός θα εξυπηρετούν το σύνολο των πολιτών και αφετέρου δεν θα απαλλοτριώνουν τη θεμελιακή ευθύνη του κράτους να προσφέρει στο λαό υπηρεσίες δημόσιας υγείας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











233