Γλ. Χατζηπέτρου: Η ΠΑΣΥΔΥ δεν έχει επίσημη απάντηση για το θέμα των εισφορών για το ΓεΣΥ


ΚΥΠΕ- Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει επίσημη απάντηση από την Κυβέρνηση στο θέμα των εισφορών για το ΓεΣΥ, αναφέροντας ότι η οργάνωση θα ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών για το θέμα.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στο περιθώριο των εγκαινίων του νηπιαγωγείου της ΠΑΣΥΔΥ, ο κ. Χατζηπέτρου ότι στην τελευταία συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Οικονομικών για το θέμα, θεώρησαν ότι έκρινε λογικές τις θέσεις τους, παρόλο που δεν τους έδωσε επίσημη απάντηση.
Ανέφερε ακόμα ότι ενημερώθηκε από δημοσιογράφους ότι το 1,5% των εισφορών που δίνουν τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι γίνεται 0,1% και ότι ο Υπουργός έκανε άλλες δηλώσεις. Πρόσθεσε ότι ο νόμος περί ΓεΣΥ καθορίζει το ποσοστό συνεισφοράς 1,70% και στη συνάντησή τους με τον Υπουργό του είπαν ότι δεν δικαιολογείται με κανέναν τρόπο να υπάρχουν και οι δύο συνεισφορές.
Ανέφερε επίσης ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι ενώ παλαιότερα είχαν δικαίωμα στη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με τροποποίηση του κανονισμού που την προέβλεπε, καθορίστηκε να συνεισφέρουν ένα ποσοστό 1,5% πάνω στις συνολικές απολαβές. Αυτό, όπως είπε, η ΠΑΣΥΔΥ δεν το δέχτηκε, το θεώρησε αυθαίρετο και αντισυνταγματικό και καταχώρησε προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο. Είπε επίσης ότι όταν το 2001 ψηφίστηκε ο νόμος για το ΓεΣΥ, η ΠΑΣΥΔΥ είχε προσφύγει στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας και δικαιώθηκε και δόθηκαν οδηγίες και συστάσεις στην Κυπριακή Δημοκρατία να μην λαμβάνει μονομερείς ενέργειες και έτσι δημιουργήθηκε η τριμερής Επιτροπή Κυβέρνησης-Βουλής- ΠΑΣΥΔΥ για να προλαμβάνονται συγκρούσεις.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











320