Γιώργος Φρίξου: Την Τρίτη θα οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες κήρυξης των μέτρων της ΠΑΣΥΝΟ


Ο Γενικός Γραμματέας της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών Γιώργος Φρίξου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση του Υπουργού Υγείας Φίλιππου Πατσαλή να καταθέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη, και την Πέμπτη στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, χωρίς να προηγηθεί διάλογος στο πλαίσιο της «παράλληλης διαδικασίας» με τη Συντεχνία.

Ο κ. Φρίξου αναφέρει πως «η Συντεχνία, μας καλεί τον Υπουργό να τηρήσει τις διαδικασίες και να σεβαστεί τον κοινωνικό διάλογο, καθώς και να λάβει σοβαρά υπόψη τις εισηγήσεις των φορέων της Νοσηλευτικής, που υποβλήθηκαν μετά από σοβαρή μελέτη, νομοτεχνική επεξεργασία και νομικές γνωματεύσεις».

Στόχος μας, προσθέτει, δεν είναι μόνο να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των πολιτών και των ασθενών, αλλά και τα δικαιώματα τού κάθε νοσηλευτή που θεωρούμε πως είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για τη λειτουργία των νοσηλευτηρίων.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ στις δηλώσεις του στο Ygeia-News τονίζει ότι «ήδη υπάρχει ειλημμένη απόφαση από το Διευρυμένο Συμβούλιο μας για λήψη δυναμικών μέτρων όταν ο Υπουργός Υγείας καταθέσει το νομοσχέδιο για την αυτονόμηση στο Υπουργικό Συμβούλιο και μετά στη Βουλή».

Στη συνέχεια επισημαίνει πως «από τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει και τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, διαφαίνεται ότι ο Δρ. Φίλιππος Πατσαλής θα καταθέσει το νομοσχέδιο στο Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη και την Πέμπτη στη Βουλή».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΝΟ καταγγέλλει επίσης τον Υπουργό ότι «παρά τις διαβεβαιώσεις σπεύδει να καταθέσει το νομοσχέδιο ‘’αμάν-αμάν’’ στη Βουλή, παραγνωρίζοντας τους λειτουργούς της υγείας». «Οι εξελίξεις αυτές», καταλήγει, «μας οδηγούν σε άμεση αντίδραση για να προστατεύσουμε τα μέλη μας και να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά τους. Προς τον σκοπό αυτό την Τρίτη θα οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες κήρυξης των μέτρων και στόχος είναι να πραγματοποιηθούν σε συνεργασία και από κοινού με τους υπόλοιπους φορείς της Νοσηλευτικής».

Διαβάστε εδώ: Πανέτοιμη για άμεση και δυναμική αντίδραση η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών(ΠΑΣΥΝΟ)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











390