Για θέματα γύρω από την εφαρμογή του ΓεΣΥ, συζήτησαν Κίνημα Αλληλεγγύη και ΠΟΣΠΦ


Για ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του ΓεΣΥ, συζήτησε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) την Τρίτη. Στη συνάντηση υπήρξε ταύτιση απόψεων και η Αλληλεγγύη διαβεβαίωσε ότι θα παρέχει στήριξη μέσω των αντιπροσώπων της στη Βουλή.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με την ΠΟΣΠΦ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους είπε ότι το Κίνημα γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματά τους, και τους άκουσε με μεγάλη προσοχή.

Επιμένουμε, είπε, ότι απαιτείται διαπίστευση και διασφάλιση της ποιότητας των νοσοκομείων, δημοσίων και ιδιωτικών και λοιπών παροχέων, προσθέτοντας ότι πρέπει να προχωρήσουμε οπωσδήποτε μέσω των νομοσχεδίων στην αυτονόμηση των νοσοκομείων και στη διαφανή συνεργασία με ιδιωτικό τομέα.

«Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές, κρίνουμε εμείς και η Ομοσπονδία ότι πρέπει να ξεκινήσουμε μια εκστρατεία προς τον Κύπριο πολίτη για να συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα να καταβάλει τις οφειλές του στο σύστημα υγείας όσο στέκει στα πόδια του και εργάζεται, ώστε να έχει να απολαμβάνει τα αγαθά της σωστής περίθαλψης όταν τα χρειάζεται», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΦ Μάριος Κουλούμας χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συζήτηση, λέγοντας ότι η Ομοσπονδία με μεγάλη χαρά διαπίστωσε ότι συμφωνεί σε όλα τα σημεία τα οποία τέθηκαν στη συζήτηση.

«Λέμε ότι θα πρέπει να ιεραρχήσουμε τα θέματα της ποιότητας και ασφάλειας ως πολύ σημαντικά και αυτά να επιτευχθούν μέσα από εκσυγχρονισμό και μεταρρυθμίσεις στο τομέα της υγείας και από τα νομοσχέδια για την αυτονόμηση και το ΓεΣΥ», ανέφερε.

Σημείωσε πως το κυριότερο είναι να διασφαλιστεί μέσα από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων η ασφάλεια και η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας και ο Κύπριος πολίτης να αντιμετωπίζεται ως ισότιμος με τους πολίτες της ΕΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι από το 2001 που ψηφίστηκε ο νόμος για το ΓεΣΥ έγιναν αρκετές μελέτες και έρευνες και αυτό που απομένει είναι η εφαρμογή του.

Ο κ. Κουλούμας ανέφερε πως πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν εφαρμόζεται από τη μια μέρα στην άλλη και πρέπει να αρχίσουν οι μεταρρυθμίσεις ώστε το συντομότερο να έχουμε το πολυπόθητο ΓεΣΥ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











301