Για τα νομοσχέδια αυτονόμησης και ΓεΣΥ συζήτησαν Συμμαχία Πολιτών και ΠΟΣΠΦ


Η Συμμαχία Πολιτών είχε τη Δευτέρα συνάντηση με την Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ), κατά την οποία συζητήθηκε η ψήφιση των νομοσχεδίων της αυτονόμησης και του ΓεΣΥ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΦ Μάριος Κουλούμας «δεν πρέπει να μπούμε σε ατέρμονες συζητήσεις με απώτερο στόχο μέχρι το τέλος του χρόνου τα δυο νομοσχέδια να οδηγηθούν για ψήφιση».

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΦ πρόσθεσε ότι «στα πλαίσια της κατάθεσης των δυο νομοσχεδίων για ΓΕΣΥ και αυτονόμηση νοσοκομείων στη Βουλή, η ομοσπονδία ασθενών θα έχει συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για να ανταλλάξουμε απόψεις αλλά και για να προωθήσουμε τη ψήφιση των δυο νομοσχεδίων».

«Σήμερα είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τη Συμμαχία Πολιτών», σημείωσε ακόμη ο κ. Κουλούμας, ενώ συνέχισε: «Έχουμε απόλυτη ταύτιση απόψεων με το Κίνημα. Πιστεύουμε ότι ο διάλογος που θα γίνει στη Βουλή θα πρέπει να έχει χρονοδιάγραμμα. Δεν πρέπει να μπούμε σε ατέρμονες συζητήσεις με απώτερο στόχο μέχρι το τέλος του χρόνου τα δυο νομοσχέδια να οδηγηθούν για ψήφιση».

«Για εμάς τους ασθενείς είναι πολύ σημαντικό να ψηφίσουν όλοι τα δυο νομοσχέδια και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας. Θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι αν δεν ψηφιστούν τα δυο νομοσχέδια τότε δεν μπορεί να εφαρμοστεί οποιοδήποτε ΓΕΣΥ στην επόμενη δεκαετία. Ναι στο διάλογο, ναι στις βελτιώσεις αλλά όχι στην αλλαγή της φιλοσοφίας των νομοσχεδίων», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΦ.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Γιάννης Τσαγγαρίδης δήλωσε: «Η Συμμαχία Πολιτών δεν πρόκειται να φοβηθεί κανένα πολιτικό κόστος μπροστά στο αγαθό που ονομάζεται υγεία για τους πολίτες

Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Διαπιστώσαμε ταύτιση απόψεων και ως Συμμαχία Πολιτών συμφωνούμε ότι πρέπει να τεθούν αυστηρά χρονοδιαγράμματα όσον αφορά στη συζήτηση των δυο νομοσχεδίων έτσι ώστε 1η Ιανουαρίου 2017 να ξεκινήσει η εφαρμογή του ΓΕΣΥ».

«Ως Συμμαχία Πολιτών εστιάζουμε στο μεγάλο κάδρο που είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου ΓΕΣΥ», επεσήμανε ο κ. Τσαγγαρίδης και σημείωσε: «Αν δεν ψηφιστούν άμεσα τα δυο νομοσχέδια πολύ φοβάμαι ότι δυστυχώς δεν θα υλοποιηθεί ποτέ το ΓΕΣΥ. Αν κάποιοι έχουν σκοπό να αναλωθούν σε ένα παιχνίδι αλληλοεπίρριψης ευθυνών να μην λογαριάζουν τη Συμμαχία Πολιτών στα πλάνα τους γιατί δεν πρόκειται να φοβηθούμε κανένα πολιτικό κόστος μπροστά στο αγαθό που ονομάζεται υγεία για τους πολίτες».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











330