Για πρώτη φορά παρουσία Κυπριακού προϊόντος ανάμεσα στα μεγάλα σαλόνια με Φαρμακευτικές Πολυεθνικές


Σε Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για την Πολλαπλή Σκλήρυνση στο Λονδίνο

Στις 14 με 17 Νοέμβριου διεξήχθη, με συμμετοχή 11.000 επιστημόνων, το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο ECTRIMS για την Πολλαπλή Σκλήρυνση στο Λονδίνο, με Παγκοσμίου φήμης ειδικευμένους ιατρούς να παρευρίσκονται.

Ανάμεσα στις τεράστιες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες βρέθηκε και για πρώτη φορά Κυπριακή συμμετοχή με το Κυπριακής δημιουργίας και προέλευσης Neuroaspis®PLP10 της Κυπριακής Φαρμακευτικής Εταιρείας Έρευνας και Δημιουργίας, PALUPA Medical Ltd.

Το Neuroaspis®PLP10, είναι το διατροφικό συμπλήρωμα, με παγκόσμια διασφάλιση πνευματικών δικαιωμάτων, που έχει μελετηθεί επιστημονικά με τη διεξαγωγή κλινικής μελέτης και εμπλεκομένους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση. Το Neuroaspis®PLP10 έχει δημιουργηθεί από τους επιστήμονες Δρ Μάριο Παντζαρη, αναπληρωτή καθηγητή του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, τον Κύριο Γιώργο Λουκαιδη Κλινικό Διατροφολόγο, επίσης του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, και τον Καθηγητή Δρ Ιωάννη Πατρίκιο, Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου και Συνεργάτη επιστήμονα του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Το πρότυπο Κυπριακό προϊόν έχει παραχωρηθεί για διανομή και βρίσκεται ήδη στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, Ελλάδα, Κύπρο, από Ιανουάριο σε Γερμάνια και Αγγλίακαι μέσα στο 2017 στην Αμερική, Καναδά, αλλά και σε άλλες χώρες ανά την Υφήλιο.

Συγχρόνως με την διακίνηση του στις αγορές το Neuroaspis®PLP10βρίσκεταικαι σε επιπρόσθετη μελέτη, στην τελευταία των κλινικών φάσεων (φάση ΙΙΙ) με εμπλεκόμενα κέντρα μελέτης, τρία στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο και με συμμετέχοντες επιστήμονες Παγκοσμίας φήμης και κατάρτισης όπως ο ΜασιμοΦιλιππε γιαμελέτη των τομογραφιών MRI, και τον ΦιλιπΚαλτερ για μελέτη των δεικτών φλεγμονής και ελεύθερων ριζών.

Το Neuroaspis®PLP10, από τις 22 μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου βρέθηκε και στο Βαλκανικό Συνέδριο «6th Ohrid Neurology Congress with International Participation» για την Πολλαπλή Σκλήρυνση που έλαβε χώρα στην FYROM και πάλιν ανάμεσα στις μεγαλύτερες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











438