Το ΚΕΒΕ επαναδιορίζει εκπρόσωπους στο ΔΣ του ΟΑΥ


Μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας 

«Αλαζονικές και ετσιθελικές συμπεριφορές από τη Διευθυντική ομάδα του ΟΑΥ, δεν θα γίνουν αποδεκτές»

Το ΚΕΒΕ από την πρώτη στιγμή στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει το ΓεΣΥ, γιατί πιστεύει ότι ήταν και είναι μια επιτακτική ανάγκη για μια προοδευτική κοινωνία, αλλά και συγχρόνως μια τεράστια κοινωνική κατάκτηση, αναφέρει ανακοίνωση του Επιμελητηρίου μετά από συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής με τον Υπουργό Υγείας, με αφορμή την επιστολή που απέστειλε το ΚΕΒΕ, απόρροια της οποίας ήταν η παραίτηση των Εκπροσώπων του ΚΕΒΕ από το Δ.Σ του ΟΑΥ. Αποφασίστηκε ο επαναδιορισμός εκπροσώπων του ΚΕΒΕ στο ΔΣ του ΟΑΥ.

Την ίδια ώρα, προστίθεται, το ΚΕΒΕ ανέπτυξε τους προβληματισμούς του για τον τρόπο διαχείρισης του ΓεΣΥ από τον ΟΑΥ, μετά τη σειρά σοβαρών παρατυπιών και καταχρήσεων, που προέκυψαν κατά την εξέταση της λειτουργίας του Γενικού Συστήματος, από την Ελεγκτική Υπηρεσία και επιβεβαιώθηκαν από τη Γενική Εισαγγελία.

Θέση του ΚΕΒΕ, όπως αναφέρεται, είναι να επιτευχθεί μια πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των καταχρήσεων, με στόχο τη διαφύλαξη της βιωσιμότητας του Γενικού Συστήματος Υγείας και η διευθυντική ομάδα του ΟΑΥ, να λειτουργεί με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και μέσα στο γράμμα και πνεύμα του νόμου, όπως αυτό ψηφίστηκε από τη Βουλή, σεβόμενοι και συνεργαζόμενοι, τόσο με την Κυβέρνηση, όσο και με τους άλλους θεσμούς του Κράτους.

Στην συνάντηση προστίθεται, τονίστηκε επίσης ότι, προτεραιότητα του ΚΕΒΕ παραμένει η παροχή προς τους πολίτες ποιοτικών υπηρεσιών, ο έλεγχος δαπανών του συστήματος, ώστε να βρίσκονται εντός του σφαιρικού προϋπολογισμού, η ανάπτυξη αποτελεσματικών μηχανισμών εντοπισμού καταπολέμησης των καταχρήσεων και η απαίτηση εφαρμογής ποιοτικών κριτηρίων, σε συνεργασία με όλους τους παρόχους υπηρεσιών στο σύστημα "Αλαζονικές και ετσιθελικές συμπεριφορές από τη Διευθυντική ομάδα του ΟΑΥ, δεν θα γίνουν αποδεκτές".

Το ΚΕΒΕ, μετά από παραίνεση του Υπουργού Υγείας, σημειώνεται, συμφώνησε να διορίσει εκ νέου Αντιπροσώπους στο Δ.Σ του ΟΑΥ, με σκοπό την περιφρούρηση του ΓεΣΥ και διασφάλιση της εύρυθμης, νόμιμης και νομότυπης λειτουργίας του.

Αναφέρεται επίσης ότι ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα δήλωσε ότι το ΓεΣΥ αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική απόκτηση και στόχος είναι η συνεχής βελτίωση και αναβάθμιση του συστήματος, χωρίς να αλλάξει η φιλοσοφία του.

Ο Υπουργός ανέπτυξε σειρά ενεργειών και δράσεων που τροχοδρομούνται σε συνεργασία με τον ΟΑΥ, για την πάταξη των καταχρήσεων και της φοροδιαφυγής που εντοπίζονται στο σύστημα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1798