Την Τετάρτη στο Υπουργικό το νομοσχέδιο, για την εισαγωγή θεσμού του «Συνηγόρου του Ασθενή»


Κατατίθεται την ερχόμενη Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο, που αφορά στην εισαγωγή του ανεξάρτητου θεσμού του «Συνηγόρου του Ασθενή».

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, η διαβούλευση με τους εμπλεκομένους φορείς έχει ολοκληρωθεί ενώ σημείωσε πως το νομοσχέδιο έτυχε νομοτεχνικού ελέγχου και θα κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση, πριν την προώθησή του στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ψήφιση.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Αθανασίου «ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, πριν από την παράδοση του χαρτοφυλακίου του, έχει επιδοθεί  σε αγώνα δρόμου, ώστε να υλοποιηθούν σημαντικά νομοσχεδία, που θα ενισχύσουν τον τομέα της υγείας προς όφελος των ασθενών».

«Η αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και η εισαγωγή του Γενικού Συστήματος Υγείας έχουν κάνει αναγκαία την επικαιροποίηση της νομοθεσίας, για διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών, εντός και εκτός ΓεΣΥ», είπε ο κ. Αθανασίου.

Εξήγησε ότι το Υπουργείο Υγείας έχει ετοιμάσει τροποποιητικό νομοσχέδιο, με το οποίο προτείνεται η εισαγωγή του θεσμού του «Συνηγόρου του Ασθενούς», η Ίδρυση Συμβουλευτικής Επιτροπής, που θα στηρίζει το έργο και τις δράσεις του και η λειτουργία Γραφείου που θα τον υποστηρίζει.

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι προσαρμόζεται ο εποπτικός μηχανισμός παρακολούθησης της τήρησης της νομοθεσίας στο επίπεδο των νοσηλευτηρίων, ώστε να είναι συμβατό με τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στο σύστημα υγείας.

(ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΗΦ)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











577