Συζήτηση CARDET για ΓεΣΥ: Τα οφέλη, οι προκλήσεις και οι απαραίτητες βελτιώσεις


Έχει χαρακτηριστεί ως μέγιστη κοινωνική κατάκτηση και μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ) συμπληρώνει τρία χρόνια εφαρμογής και συχνά αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και στόχος κριτικής. Το βέβαιο είναι ότι, το Σύστημα βρίσκεται σε μια πρώιμη φάση λειτουργίας, κατά την οποία έχει αποφέρει σημαντικά οφέλη στους πολίτες αλλά παράλληλα προκύπτουν πρακτικά ζητήματα, που απειλούν τη βιωσιμότητα του.

Τα δεδομένα αυτά και οι διάφορες πτυχές του ΓεΣΥ  θα βρεθούν στο επίκεντρο διαδικτυακής συζήτησης που διοργανώνει τη Δευτέρα 4 Απριλίου,  18:00-19:00,  το ερευνητικό κέντρο CARDET μέσω της σελίδας του στο Facebook. Μια συζήτηση κατά την οποία άτομα με μακρά εμπειρία στον τομέα της υγείας θα προβούν σε μια αποτίμηση της πορείας του ΓΕΣΥ, αναλύοντας τα οφέλη που αποκόμισαν οι πολίτες από την εφαρμογή του ΓεΣΥ και τις προκλήσεις που προκύπτουν. Παράλληλα θα αναπτυχθούν τρόποι και απαραίτητες ενέργειες για την περεταίρω βελτίωση και ενίσχυση της λειτουργίας του.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι Δρ. Τάσσος Κυριακίδης, Ερευνητής/Καθηγητής στο YALE School of Public Health, Γνώσια Αχνιώτου, Ανώτερη Λειτουργός του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), Μίλτος Μιλτιάδους, Πρόεδρος του Παγκύπριου Αντιαναιμικού Συνδέσμου και Εκπρόσωπος των Ασθενών στο ΔΣ του ΟΑΥ και Δρ. Χρίστος Πέτρου, Αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Άντρη Δανιήλ. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει με απορίες ή επισημάνσεις προς τους συμμετέχοντες.

Η συζήτηση αποτελεί μέρος του Open Education Series 2022, μιας σειράς συζητήσεων, που τελείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του οργανισμού CARDET και του Yale School of Public Health. Εντάσσεται δε, στη διαρκή προσπάθεια του Κέντρου να συμβάλει στη διερεύνηση και αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων με βασική επιδίωξη, να ενισχύσει την ποιότητα της ζωής των πολιτών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1747