ΣΙΣΓεσυ: Καλούμε τους γιατρούς του ΓεΣΥ να ενεργοποιηθούν στον μέγιστο βαθμό


 Στην κοινή μάχη για αντιμετώπιση της πανδημίας, να συμβάλουν στην ενημέρωση του πληθυσμού και τη κατανόηση της τεράστιας σημασίας του μαζικού εμβολιασμού 

Με ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος ιδιωτών ιατρών συμβεβλημένων με το Γεσυ αναφέρει: 

"Οι στιγμές είναι δύσκολες και η φάση της πανδημίας στην οποία εισερχόμαστε απαιτεί άριστους χειρισμούς με αποκλειστικά και μόνο επιστημονικά κριτήρια. Είναι σημαντική η θωράκιση του συστήματος υγείας και ο λεπτομερής σχεδιασμός τόσο για την αποφυγή κατάρρευσης του δημόσιου τομέα, όσο και της πλήρους αξιοποίησης του ιδιωτικού τομέα. Αυτό θα είναι πιο αποδοτικό αν καταρτιστούν λεπτομερή σενάρια περαιτέρω εμπλοκής και των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στην αντιμετώπιση της πανδημίας με διαβούλευση με το Υπουργείο Υγείας σήμερα πριν από τυχόν διατάγματα (αν η κατάσταση επιδεινωθεί). Χρειάζεται επίσης η σωστή διαχείριση των περιστατικών ώστε να μην παραμελούνται εκείνα που απαιτούν επείγουσα αντιμετώπιση.

Καλούμε τους γιατρούς του ΓεΣΥ να ενεργοποιηθούν στον μέγιστο βαθμό τους επόμενους μήνες στην κοινή μάχη για αντιμετώπιση της πανδημίας, να συμβάλουν στην ενημέρωση του πληθυσμού και τη κατανόηση της τεράστιας σημασίας του μαζικού εμβολιασμού για την επιτυχή έξοδο από την υγειονομική κρίση καθώς και για τη στήριξη των συναδέλφων των δομών που αντιμετωπίζουν περιστατικά νόσησης με Covid.

Ιδιαίτερα παρακαλούμε τους προσωπικούς ιατρούς να βοηθήσουν με κάθε δυνατό τρόπο (ενημερωτικά ή με άμεση εμπλοκή) τους ηλικιωμένους ασθενείς τους να διευθετήσουν τα ραντεβού τους για εμβολιασμό.

Αυτή είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που απαιτεί τη συμμετοχή όλων, την ομαδική δουλειά και την πλήρη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να συμβάλει σε αυτό με έγκαιρες διαβουλεύσεις συντονισμού και προσπάθειας για συναποφάσεις και να αποφύγει τα διατάγματα και τις εντολές της τελευταίας στιγμής που συχνά είναι χαμηλής αποτελεσματικότητας.

Σε αυτή τη μάχη είμαστε όλοι σύμμαχοι και οι δύσκολοι μήνες που έρχονται μπορούν να ξεπεραστούν με σωστό συνδυασμό μέτρων με βάση την καθοδήγηση των επιδημιολόγων, την πλήρη στήριξη των δομών που αντιμετωπίζουν covid ασθενείς, την προστασία των ευπαθών ομάδων, τη θωράκιση καθολικά ολόκληρου του συστήματος υγείας, τη μαζική χρήση των τεστ για covid και την επιτυχή αξιοποίηση των εμβολίων.

Καλούμε ολόκληρη την κοινωνία να ενημερωθεί σωστά με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και όχι τις θεωρίες συνωμοσίας για την τεράστια σημασία του μαζικού εμβολιασμού.

Οι υγειονομικοί θα δώσουν πρώτοι το καλό παράδειγμα για τη διάλυση των αμφιβολιών που είναι αναμενόμενο να υπάρχουν.

Χαιρόμαστε που οι εκκλήσεις μας για συμπερίληψη των επαγγελματιών υγείας στις πρώτες κατηγορίες για εμβολιασμό εισακούονται.

Θεωρούμε ότι όλοι οι γιατροί, ειδικά της πρώτης γραμμής και όσοι καλούνται να αντιμετωπίσουν επείγοντα περιστατικά σε νοσηλευτήρια, ιατρικά κέντρα, ιατρεία, πρέπει να εμβολιαστούν έγκαιρα ώστε να είναι θωρακισμένοι να αντιμετωπίσουν κάθε εξέλιξη της πανδημίας το επόμενο διάστημα. Αυτό πρέπει να γίνεται παράλληλα με τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων με διαφάνεια (που αφαιρεί κάθε λόγο για καχυποψία και επικρίσεις) και λεπτομερές πρωτόκολλο ανάλογο με τα πρωτόκολλα που εφαρμόζει το NHS (Εθνικό σύστημα υγείας Βρετανίας) , το CDC (Κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών ΗΠΑ) και τις ευρωπαϊκές οδηγίες προσαρμοσμένες στα δεδομένα της Κύπρου".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











4247