Ο ΣΙΣ ΓεΣΥ καλεί τους προσωπικούς και ειδικούς γιατρούς σε συστράτευση


Ο Σύνδεσμος Ιδιωτών Ιατρών συμβεβλημένων με το ΓεΣΥ με ανακοίνωσή του «καλεί τους προσωπικούς και ειδικούς γιατρούς σε συστράτευση για αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών που έχουν προκύψει με την πανδημία του κορωνοϊού.

Εφαρμόζοντας με επαγγελματική επάρκεια τα διατάγματα του κράτους πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για την εξυπηρέτηση των ασθενών μας είτε πρόκειται για περιστατικά ύποπτα για νόσηση με τον ιό είτε όχι (θεωρώντας φυσικά ότι όλοι είναι, όπως και εμείς, δυνητικά μεταφορείς του ιού).
Μεγάλες ευθύνες δημιουργούνται ειδικά στους Προσωπικούς Ιατρούς παιδιών και ενηλίκων να ανταποκριθούν ταχέως στις ανάγκες τηλεφωνικά σύμφωνα με τον αλγόριθμο του Υπουργείου Υγείας, στο ιατρείο εξετάζοντας και αντιμετωπίζοντας τα επείγοντα περιστατικά, στα κέντρα δημόσιας υγείας και στα τμήματα αντιμετώπισης υπόπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού (όσοι καλούνται από το Υπουργείο Υγείας). Ανταπόκριση πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρξει και τα Σαββατοκύριακα, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των δημοσίων νοσηλευτηρίων.
Μετά τη διαπίστωση των μεγάλων ελλείψεων σε προστατευτικό εξοπλισμό έγιναν έντονες προσπάθειες από τον Σύνδεσμο μας σε διαβούλευση με τον ΟΑΥ, το Υπουργείο Υγείας, άλλους φορείς και εθελοντές, ώστε να εξασφαλιστεί σε όλους τους γιατρούς του ΓεΣΥ προστατευτικός εξοπλισμός για την ασφάλεια γιατρών και ασθενών. Η αποφυγή της μόλυνσης ιατρείων και νοσηλευτηρίων -που σημαίνει ταχύτατη διασπορά σε γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς- είναι σημαντικός στόχος για την επιτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ελπίζουμε ότι τις επόμενες μέρες θα είναι στη διάθεση όλων αυτός ο εξοπλισμός: μάσκες απλές για τους ασθενείς, μάσκες FFP2 για τους ιατρούς - νοσηλευτές, γυαλιά, ασπίδες προστασίας προσώπου, στολές και εξοπλισμός για επίπεδο 3 ( νοσηλεία περιστατικών κορωνοϊού).
Χαιρόμαστε επειδή έχουν ενεργοποιηθεί και τοπικοί κατασκευαστές, μαζικοί φορείς και εθελοντές για να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια και έχουν αναλάβει και την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών.
Πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Υγείας πρέπει να δημιουργήσει καλύτερο μηχανισμό συντονισμού όλων των εμπλεκομένων στον πόλεμο ενάντια στην πανδημία. Ο ρόλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΟΑΥ με την οποία είμαστε σε στενή επαφή και συνεργασία πρέπει να αναβαθμιστεί και να αξιοποιηθεί. Πιστεύουμε επίσης ότι πρέπει να εφαρμοστεί ένα καθολικό, αυστηρό πλάνο προστασίας των νοσηλευτηρίων και διαχείρισης όλων των περιστατικών σε όλα τα επίπεδα για να αποφευχθεί η μόλυνση και αδρανοποίηση τους, αξιοποιώντας και τους αυξημένους διαγνωστικούς ελέγχους.
Ο πλήρης διαχωρισμός της νοσηλείας των υπόπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών με κορωνοϊό από τα υπόλοιπα είναι βασικό συστατικό αυτού του σχεδιασμού.
Έχουμε επίσης την άποψη που υποστηρίζεται από τους ειδικούς που συμμετέχουν στην επιτροπή μας ότι όλοι οι ασθενείς πρέπει να εισέρχονται στα ιατρεία και τους νοσηλευτικούς χώρους με αυστηρές διαδικασίες και μέτρα που περιλαμβάνουν και μάσκα προσώπου. Όλοι πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν δυνητικά κρούσματα. Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και στους κλειστούς δημόσιους χώρους.
Η έλλειψη μασκών πρέπει να αντιμετωπιστεί και με τοπική παραγωγή οποιασδήποτε αυτοσχέδιας μορφής για κάλυψη των αναγκών.

Πληροφορίες για τον εξοπλισμό στο τηλ. 99222923 από Τρίτη 7.4.20 και καθημερινά, 9 πμ- 1μμ.»

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter
408