Επίτροπος Λοïζίδου: Ανάγκη ταυτοποίησης δικαιούχων κατά την εκτέλεση συνταγών σε φαρμακεία


«Ορισμένοι δικαιούχοι του ΓεΣΥ, συνεχίζει, κατά την εκτέλεση συνταγών, αντί να δείχνουν το δελτίο ταυτότητας τους, δίνουν στον φαρμακοποιό τα στοιχεία τους προφορικά»

Την ανάγκη ταυτοποίησης δικαιούχων κατά την εκτέλεση συνταγών σε φαρμακεία, εκφράζει με ανακοίνωση της, η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοïζίδου Νικολαΐδου. Σημειώνει ότι παρά τις κατευθύνσεις που έχουν δοθεί, από το Γραφείο της απευθείας, όσο και μέσω του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, προς τους εμπλεκόμενους φορείς, παρατηρείται ότι, συνεχίζει να μην τηρείται η ορθή διαδικασία, κατά την επίσκεψη πολιτών στα φαρμακεία.

Ορισμένοι δικαιούχοι του ΓεΣΥ, συνεχίζει, κατά την εκτέλεση συνταγών, αντί να δείχνουν το δελτίο ταυτότητας τους, δίνουν στον φαρμακοποιό τα στοιχεία τους προφορικά.  «Επαναλαμβάνω ότι, η πρακτική αυτή ελλοχεύει κινδύνους, αφού μπορεί τα στοιχεία αυτά να τα ακούσουν και άλλοι παρευρισκόμενοι και να τα χρησιμοποιήσουν παράνομα. Επίσης, μπορεί να γίνουν λάθη στην καταχώρηση των στοιχείων και στην εκτέλεση των συνταγών. Υπενθυμίζω ότι, η προστασία των προσωπικών μας δεδομένων, ξεκινά από εμάς τους ίδιους», προσθέτει. 

Το επόμενο διάστημα, αναφέρει, πέραν των παραπόνων που ενδεχομένως να κληθούμε να εξετάσουμε, θα προβούμε και σε αυτεπάγγελτους ελέγχους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter1750