ΓΕΣΥ: Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης αναφορικά με νομοθεσίες σχετικές με την φαρμακευτική πρακτική


Θα διαρκέσει από τις 22 Μαΐου έως και τις 29 Ιουνίου 2018

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την έναρξη της εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ), οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας ετοίμασαν σειρά νομοθεσιών που αφορούν στην φαρμακευτική πρακτική.

Οι νομοθεσίες ρυθμίζουν θέματα που περιλαμβάνουν τις ηλεκτρονικές συνταγές (περιλαμβανομένων και συνταγών που περιέχουν ελεγχόμενα φάρμακα), εισάγουν ρυθμίσεις για την αντικατάσταση από τον φαρμακοποιό με γενόσημα φαρμακευτικά προϊόντα, τις προδιαγραφές και τη λειτουργία των νοσοκομειακών φαρμακείων, καθώς και για τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό που πρέπει να διαθέτουν τα φαρμακεία, ώστε να είναι σε θέση να διεκπεραιώνουν αποτελεσματικά τις εργασίες τους στο πλαίσιο της εφαρμογής του ΓεΣΥ.

Οι νομοθεσίες θα σταλούν σήμερα στους εμπλεκόμενους φορείς στο πλαίσιο της Δημόσιας Διαβούλευσης, η οποία θα διαρκέσει από τις 22 Μαΐου έως και τις 29 Ιουνίου 2018 και ώρα 3 μ.μ. Τα αποτελέσματα της Δημόσιας Διαβούλευσης θα περιληφθούν στην Έκθεση Ανάλυσης Αντίτυπου, η οποία θα συνταχθεί με την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ακολούθως, οι νομοθεσίες όπως θα διαμορφωθούν κατά τη Δημόσια Διαβούλευση και η Έκθεση Ανάλυσης Αντίκτυπου θα σταλούν στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας για νομοτεχνικό έλεγχο και, κατόπιν, στο Υπουργικό Συμβούλιο και έγκριση και στη Βουλή των Αντιπροσώπων για θέσπιση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











294