Άσκησης ιδιωτικής ιατρικής στα Νοσοκομεία του ΓεΣΥ, γιατί όχι;


ΤΟΥ ΔΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΟΤΑΜΙΤΗ*

Επ’ ευκαιρία των διαδικασιών ένταξης του Νοσοκομείου «Υγεία» Λεμεσού στο Γενικό Σύστημα Υγείας ετέθη εκ νέου η απαγορευτική θέση άσκησης ιδιωτικής ιατρικής σε Νοσοκομεία ΓεΣΥ με το επιχείρημα ότι είναι ενάντια στην φιλοσοφία του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Υποστήριξα την εφαρμογή του ΓεΣΥ φανατικά και με δημόσιες τοποθετήσεις σαν μια κορυφαία κοινωνική μεταρρύθμιση, ακριβώς για τη φιλοσοφία του, με αρχές την ισότιμη πρόσβαση και την ελεύθερη επιλογή νοσηλευτηρίων και ιατρών. Ως ιατρός του ΓεΣΥ που ασκώ και Νοσοκομειακή Κλινική Ιατρική ποτέ δεν κατάλαβα εάν η άσκηση ιδιωτικής ιατρικής από ιατρούς εκτός του ΓεΣΥ σε Νοσοκομεία ενταγμένα στο σύστημα θα πολεμήσει τη φιλοσοφία του . Αντίθετα η ιδεοληπτική προσέγγιση με απαγορευτικές θέσεις θα αναστείλει την πρόοδο της Ιατρικής στον τόπο μας στο σύνολο της, θα εμποδίσει τον επαναπατρισμό αξιόλογων Κυπρίων συναδέλφων και θα καταστήσει το σύστημα σε βιώσιμο μεν οικονομικά, αλλά «μίζερο» χωρίς στοιχεία  εκσυγχρονισμού και προόδου.

Η παρούσα Κυβέρνηση δια την πολιτικής προϊστάμενης του Υπουργείου Υγείας οφείλει να τοποθετηθεί και να πάρει ανάλογες πρωτοβουλίες.

Καλή Ανάσταση Καλό Πάσχα!   

 *FEBGH
π. Πρόεδρος Ιατρικού Συμβουλίου Κύπρου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











670