Γεώργιος Πηχίδης για βαρυποινίτες:«Δεν είμαστε παλαιστές ούτε αθλητές του τζούντο αλλά νοσηλευτές»


O εκπρόσωπος της Eπιτροπής Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ κ. Γεώργιος Πηχίδης σε δηλώσεις του στο Ygeia-News εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της Συντεχνίας και όλων των νοσηλευτών του Νοσοκομείου Αθαλάσσας για την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με την παραπομπή των βαρυποινιτών στο Νοσοκομείο.

«Είναι με μεγάλη λύπη και φόβο που εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για τον ξυλοδαρμό νοσηλευτών και πολύ πιθανόν αύριο ή μεθαύριο ασθενών από βαρυποινίτες. Το ερώτημα, όμως, είναι ακόμη πιο βασανιστικό και το μεταφέρουμε καθώς ζούμε καθημερινά την κατάσταση. Τι θα γίνει εάν αύριο ένας βαρυποινίτης καταφέρει και διαφύγει; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη, εάν υπάρξει οποιοδήποτε θλιβερό περιστατικό ανάμεσα στην κοινωνία, αν χαθούν ανθρώπινες ζωές; Πάντως, ούτε εμείς οι νοσηλευτές ούτε οι γιατροί, αλλά εκείνοι που, παρά τα διαβήματα που γίνονται, δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται για την ασφάλεια του προσωπικού ούτε των πολιτών».

Ο κ.Πηχίδης δηλώνει πως «κινδυνεύουν ζωές γιατί δεν υπάρχει ασφάλεια εφόσον παραπέμπονται βαρυποινίτες χωρίς επίβλεψη από δεσμοφύλακες. Παραπέμπονται οι βαρυποινίτες από τις Κεντρικές Φυλακές γιατί χρειάζονται θεραπευτική αγωγή αλλά δεν υπάρχει μέριμνα για τους ανθρώπους που θα τους φροντίσουν καθώς δεν συνοδεύονται από δεσμοφύλακες, εάν ο αριθμός τους είναι κάτω από 4. Θα έπρεπε κάθε ασθενής να συνοδεύεται από έναν δεσμοφύλακα για λόγους ασφάλειας».

Επίσης αναφέρει ότι «δεν νοείται στους δυο Θαλάμους Εισδοχής στο νοσοκομείο Αθαλάσσας, Ανδρών – Γυναικών, να αφαιρείται νυκτερινό προσωπικό από τη στιγμή που δεν ξέρουμε τι περιστατικά ασθενών και πόσο δύσκολα θα είναι».

Ο κ.Πηχίδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και καλεί τον Υπουργό Υγείας και τη Βουλή να παρέμβουν άμεσα για να δοθούν επιτέλους λύσεις στο θέμα, διαφορετικά θα είναι συνυπεύθυνοι για οποιαδήποτε αρνητική τροπή. «Εμείς δηλώνουμε αδυναμία να διαχειριστούμε την κατάσταση. Δεν είμαστε ούτε παλαιστές ούτε αθλητές του τζούντο».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











349