Γεν. Λογιστήριο: Έτσι θα γίνουν οι αποκοπές των μισθών των απεργούντων νοσηλευτών της ΠΑΣΥΝΟ


Σε σχέση με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Ψαλίδι 25% στο μισθό νοσηλευτών» και με ημερομηνία 21 Μαρτίου 2016, όπου παρουσιάζεται η αποκοπή μισθού από τους απεργούντες νοσηλευτές ως «στόχος της Κυβέρνησης να οδηγήσει τους νοσηλευτές σε δεύτερες σκέψεις, ώστε να εγκαταλείψουν τα απεργιακά μέτρα», το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας σημειώνει τα ακόλουθα ούτως ώστε να δοθεί ορθή και αντικειμενική πληροφόρηση:

  1. Σε όλες τις περιπτώσεις απεργιών στη Δημόσια Υπηρεσία, το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας αποκόπτει από τη μισθοδοσία των απεργούντων τις πραγματικές ώρες/ημέρες για τις οποίες έχουν απεργήσει.
  2. Η πρακτική αυτή δεν αφορά μόνο στους απεργούντες νοσηλευτές, αλλά διαλαμβάνει ανεξαιρέτως όλους τους εργαζόμενους στη Δημόσια Υπηρεσία.
  3. Οι αποκοπές που θα γίνουν από το μισθολόγιο του μηνός Μαρτίου 2016 για τους απεργούντες νοσηλευτές, στη βάση καταλόγου που έλαβε από το Υπουργείο Υγείας, θα αντιστοιχούν στις πραγματικές ώρες/ημέρες απεργίας τους κατά το μήνα Φεβρουάριο και έως τις 17 Μαρτίου 2016, ημερομηνία κατά την οποία το Γενικό Λογιστήριο ολοκλήρωσε το μισθολόγιο του τρέχοντος μηνός.
  4. Από τις 18 Μαρτίου και εντεύθεν, η αποκοπή θα αφορά στο μισθολόγιο του μηνός Απριλίου 2016.



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











270