Γεν. Γραμματέας ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ στο Ygeia – News: «Ανησυχούμε για το νομοσχέδιο για τους εκτάκτους»


Το Υπουργικό Συμβούλιο, επικαλούμενο νομοτεχνικά προβλήματα, δεν ενέκρινε σήμερα το νομοσχέδιο που μετατρέπει τους εκτάκτους σε επ’ αορίστου. Η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί προβλήματα στην έγκριση του νομοσχεδίου από τη Βουλή πριν από τη διάλυσή της στις 14 Απριλίου 2016, καθώς θεωρείται αμφίβολο κατά πόσον το Υπουργείο Οικονομικών θα προλάβει να καταθέσει και η Βουλή να ψηφίσει τη σχετική νομοθεσία.

Ο Γενικός Γραμματέας της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών Παναγιώτης Γεωργίου κληθείς από το Ygeia – News να σχολιάσει τις ενδεχόμενες εξελίξεις αναφορικά με το θέμα των εκτάκτων νοσηλευτών και τη μετατροπή τους σε επ’ αορίστου, δηλώνει πως «η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της ότι η Κυβέρνηση δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις ότι θα συζητήσει τα εργασιακά θέματα πριν την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, όπως προνοεί και η συμφωνία μεταξύ Κυβέρνησης και Υφυπουργού παρά τω Προέδρω».

«Πέρασαν μόλις ορισμένα εικοσιτετράωρα από τη συμφωνία και η Κυβέρνηση από τη μια μέσω του κυβερνώντος κόμματος θέλει να δημιουργήσει προβλήματα στις συντεχνίες με την πρόταση νόμου του Προέδρου του ΔΗΣΥ για τις απεργίες, και από την άλλη καθυστερεί την έγκριση του νομοσχεδίου για τους εκτάκτους από το Υπουργικό Συμβούλιο επικαλούμενη νομοτεχνικά προβλήματα που προέκυψαν κατά τη νομοτεχνική επεξεργασία του νομοσχεδίου στη Νομική Υπηρεσία».

Ο Γενικός Γραμματέας της Συντεχνίας επαναλαμβάνει πως «η ΠΑΣΥΝΟ, με πάγιες και όχι ευκαιριακές θέσεις αγωνίζεται και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το θέμα των επ’ αορίστου νοσηλευτών, και προειδοποιεί την Κυβέρνηση ότι οποιαδήποτε παρέκκλιση από τα συμφωνηθέντα σημαίνει ότι τινάζεται στον αέρα η συμφωνία και ότι δεν ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν για την αποδοχή της συζήτησης για την αυτονόμηση».

Επίσης, αναφέρει πως μέλη της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ που επηρεάζονται από την καθυστέρηση στη μετατροπή των συμβολαίων τους σε επ’ αορίστου έχουν καταθέσει ατομικές αιτήσεις στο Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών. «Είμαστε πάντοτε έτοιμοι για διάλογο και συνεργασία με την επίσημη πλευρά, εφόσον υπάρχει ανάλογος σεβασμός και διασφαλίζονται τα δίκαια αιτήματα μας», καταλήγει.

Τέλος, ο κ. Γεωργίου επισημαίνει ότι «ευελπιστούμε πως παρόμοια προβλήματα δεν θα υπάρξουν και για τα υπόλοιπα εργασιακά θέματα που θα πρέπει να συζητηθούν με χρονοδιάγραμμα μέχρι τις 31 Αυγούστου 2016».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











323