Γ. Λουκαΐδης: Θύμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής λιτότητας το Γε.ΣΥ


Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης χαρακτηρίζει «ως θύμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής λιτότητας και των περικοπών το Γε.ΣΥ και τον δημόσιο τομέα υγεία».

Σε δηλώσεις του αναφέρει πως οι εξελίξεις για το Γε.ΣΥ είναι Μνημείο αναξιοπιστίας και εμπαιγμού των πολιτών, τονίζοντας πως «οι παλινδρομήσεις και η αλλοπρόσαλλη πολιτική των κυβερνώντων στο θέμα του Γε.ΣΥ στα τρία χρόνια διακυβέρνησής τους, αποτελούν πραγματικά μνημείο αναξιοπιστίας και εμπαιγμού των πολιτών».

«Αρχικά», αναφέρει, «δεσμεύτηκαν για υλοποίηση των συμφωνημένων σχεδιασμών για το Γε.ΣΥ. Στη συνέχεια αποφάσισαν την περιθωριοποίηση του ΟΑΥ. Ακολούθως, παρουσίασαν νομοσχέδιο για μεικτό σύστημα. Μετά αποκάλυψαν ανοιχτά ότι στόχος τους ήταν το πολυασφαλιστικό. Με την αλλαγή Υπουργού επέστρεψαν στον αρχικό σχεδιασμό για το Γε.ΣΥ».

Εγκατέλειψαν το Γε.ΣΥ

Όπως επισημαίνει στη συνέχεια «χτες, ο Υπουργός Υγείας, εντελώς αιφνιδιαστικά, ανακοίνωσε την οριστική εγκατάλειψη των κυβερνητικών σχεδιασμών για το Γε.ΣΥ, όπως ο ίδιος το είχε παρουσιάσει ενώπιον των κομμάτων και των εμπλεκομένων φορέων και εξάγγειλε το δήθεν «μίνι ΓΕΣΥ».
Η αρνητικότατη αυτή εξέλιξη, επιβεβαιώνει δυστυχώς τις προειδοποιήσεις και τις καταγγελίες του ΑΚΕΛ, ότι αν η ηγεσία και η κυβέρνηση του Συναγερμού δεν κατάφερναν να επιβάλουν το πολυασφαλιστικό για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μιας χούφτας ασφαλιστικών εταιρειών, τότε θα έστελναν στις ελληνικές καλένδες το Γε.ΣΥ. Όχι τυχαία άλλωστε, το μόνο ζήτημα που διεκδίκησε και πέτυχε συνεχείς αλλαγές στο μνημόνιο η κυβέρνηση Συναγερμού- Αναστασιάδη, ήταν η αναβολή υλοποίησης του Γε.ΣΥ».
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ τονίζει πως «θύμα, όμως, της μονομανούς επιδίωξης των κυβερνώντων να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της υγείας, δεν είναι μόνο το Γε.ΣΥ. Τραγικό θύμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής λιτότητας και των περικοπών πέραν των €100 εκ. που έχουν επιβάλει οι κυβερνώντες, είναι και ο δημόσιος τομέας υγείας. Τον οποίο, αντί να στηρίξουν για να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών λόγω της κρίσης, οι κυβερνώντες τον έχουν οδηγήσει στην κατάρρευση».


«Να εγκαταλειφθούν οι ανάλγητες πολιτικές»

Ο κ.Λουκαΐδης καλεί «την κυβέρνηση Συναγερμού- Αναστασιάδη να εγκαταλείψει τις κοινωνικά ανάλγητες της πολιτικές και στον χώρο της υγείας, επαναφέροντας τον συμφωνημένο σχεδιασμό για το Γε.ΣΥ και αυξάνοντας ουσιαστικά τις δαπάνες για την υγεία, τουλάχιστον στο επίπεδο που τις παρέλαβε. Διαφορετικά θα συνεχίσει να μας βρίσκει απέναντι της».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











331