Γ. Λουκαΐδης: Η προσοχή όλων όσοι στηρίζουν την υλοποίηση του ΓεΣΥ να στραφεί σε τρεις κατευθύνσεις


Με γραπτή δήλωσή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης για το ΓεΣΥ αναφέρει:

Το ΑΚΕΛ εκφράζει την αγωνία και την ανησυχία του για τη νέα αντιπαράθεση που ξέσπασε γύρω από το ΓεΣΥ, μετά από τις βαριές κατηγορίες που εξαπέλυσε μερίδα της ηγεσίας του ΠΙΣ με αφορμή ένα ζήτημα που κατά τα άλλα αφορούσε την προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικών λύσεων που να ικανοποιούν βασικά αιτήματα του ΠΙΣ.

Η συμπεριφορά τους δεν πιστεύουμε ότι εκφράζει τον ιατρικό κόσμο. Ούτε πιστεύουμε ότι η ξεκάθαρη πλέον επιδίωξη τους να ανατρέψουν την εφαρμογή του ΓεΣΥ, εκφράζει την πλειοψηφία του ιατρικού κόσμου.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει η προσοχή όλων όσοι στηρίζουν την υλοποίηση του ΓεΣΥ να στραφεί σε τρεις κατευθύνσεις.

Πρώτο, η κυβέρνηση και ο ΟΑΥ πρέπει να διατηρήσουν ζωντανές τις γέφυρες διαλόγου με τους επαγγελματίες υγείας και να επιδιώξουν να φτάσει ορθή πληροφόρηση σε όλους αν είναι δυνατόν.

Δεύτερο, επειδή το ΓεΣΥ ξεκινά με τη ραχοκοκκαλιά του -τη δημόσια υγεία- να είναι τσακκισμένη, η κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να προχωρήσει επιτέλους να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για άμεση και ουσιαστική στήριξη του δημόσιου τομέα υγείας και για προώθηση όλων των σοβαρών εκκρεμοτήτων που αφορούν στον ΟΚΥΠΥ.

Τρίτο, είμαστε βέβαιοι ότι η κοινωνία και οι ίδιοι οι πολίτες θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται το ΓεΣΥ, ως μια κοινωνική κατάκτηση που η επίτευξη της είναι αδιαπραγμάτευτη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











287