Γ. Λουκαϊδης: Απαράδεκτη και προκλητική η εξίσωση συνεισφορών για το ΓΕΣΥ


Το ΑΚΕΛ θεωρεί «απαράδεκτη και προκλητική» την προσπάθεια της Κυβέρνησης να εξισώσει τις συνεισφορές εργαζομένων και εργοδοτών για το ΓΕΣΥ και την προσπάθειά της ειδικότερα να ανατρέψει τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί και είχαν ενσωματωθεί στη νομοθεσία του 2001.

Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι εάν υπήρχε ζήτημα διαφοροποίησης και ανατροπής της αναλογίας συνεισφοράς, αυτή θα έπρεπε να είχε γίνει υπέρ των εργαζομένων, `οι οποίοι έχουν πληρώσει ακριβό και δυσανάλογο τίμημα στο πλαίσιο της κρίσης και έχει καταγραφεί και από τις στατιστικές της Κυπριακής Δημοκρατίας και από τις ευρωπαϊκές στατιστικές μια διαφοροποίηση της εισοδηματικής ανισότητας σε βάρος των εργαζομένων`.

Η Κυβέρνηση, είπε ο κ. Λουκαϊδης, «θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσει ένα θέλει ή όχι ΓΕΣΥ. Γιατί η απόφαση του ΥΠΟΙΚ να προχωρήσει σε νέες μελέτες και μάλιστα αναλογιστικές δεικνύει μια σύγκρουση των θέσεων ανάμεσα στα δύο Υπουργεία της Κυβέρνησης, το Υγείας και το Οικονομικών».

«Η Κυβέρνηση είναι υπόλογη για την τεράστια αργοπορία σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, είναι υπόλογη όμως απέναντι στον λαό μας δεδομένης της τραγικής κατάστασης που υπάρχει στη δημόσια υγεία να αποφασίσει πραγματικά κατά πόσον θέλει ή όχι να προχωρήσει το ΓΕΣΥ», κατέληξε ο κ. Λουκαϊδης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











272