Γ. Λιλλήκας: Επείγει η δημιουργία νέου σύγχρονου ψυχιατρείου που να ανταποκρίνεται στο σήμερα


«Μετά την ενημέρωση που είχαμε από το διευθυντικό προσωπικό, διαπιστώνουμε ότι οι ανάγκες είναι πολλές και σοβαρές και η πρώτη σοβαρή ανάγκη που τίθεται ενώπιον της πολιτείας είναι η δημιουργία ενός νέου και σύγχρονου νοσοκομείου που να ανταποκρίνεται στις σημερινές απαιτήσεις και αντιλήψεις της ψυχιατρικής». Αυτά ανέφερε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας κατά την επίσκεψή του κόμματος στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας και πρόσθεσε:

«Το μήνυμα αυτό θα το μεταφέρουμε στις συναντήσεις που θα έχουμε προσεχώς με τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας. Αυτό θα πρέπει να καταστεί προτεραιότητα και να μπει ένα σύντομο χρονοδιάγραμμα γιατί δεν μπορεί να συνεχίσουν να στεγάζονται εδώ υπηρεσίες που τις χρειάζονται μια σημαντική ομάδα του πληθυσμού μας η οποία ατύχησε και έχει αυτά τα σοβαρά προβλήματα και δεν μπορεί να εξυπηρετείται μέσα σε εγκαταστάσεις του 1960 που είναι παρωχημένες. Στις παλιές εγκαταστάσεις οφείλονται και τα προβλήματα που παρουσιάζονται είτε με τη θέρμανση είτε με την παροχή ζεστού νερού τα οποία δεν πρόκειται να επιλυθούν , ας μου επιτραπεί ο όρος, με μπαλωματικές λύσεις.

Ταυτόχρονα, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι φιλοξενούνται εδώ άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν νοητικά και όχι ψυχιατρικά προβλήματα και τα οποία θα έπρεπε να μεταφερθούν αλλού και να ενσωματωθούν στην κοινωνία. Η επένδυση για αυτό το ζήτημα είναι πάρα πολύ μικρή και κακώς μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση δεν έχει διαθέσει αυτό το μικρό κονδύλι για να αντιμετωπίσει με τη δέουσα ευαισθησία αλλά και την ευθύνη που πρέπει να έχει το κράτος απέναντι σε αυτά τα άτομα έτσι ώστε αυτά τα άτομα να φύγουν από αυτό τον χώρο. Ελπίζω ότι στις συναντήσεις που θα έχουμε με τους αρμόδιους Υπουργούς, θα πεισθούν ώστε να διαθέσουν αυτό το μικρό κονδύλι και επιτέλους αυτό το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Γιάννης Καλακούτας, σε δηλώσεις του και ερωτηθείς από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) αν έχει επιλυθεί το πρόβλημα έλλειψης ζεστού νερού, είπε ότι έχει επιλυθεί το πρόβλημα και πρόσθεσε ότι έστειλε και επιστολή στον Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη αναφέροντας του το τι είχε συμβεί.

Σημείωσε ότι είχε παρουσιαστεί πρόβλημα το μηχανοστάσιο, το οποίο επίλυσαν τα Δημόσια Έργα.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Καλακούτας είπε ότι αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας υπάρχουν 60 ασθενείς. Ανέφερε, επίσης, ότι χρειάζεται να χτιστεί νέο Νοσοκομείο Ψυχικής Υγείας και πρόσθεσε ότι το υφιστάμενο ψυχιατρείο είναι από το 1964.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν άτομα τα οποία δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, ο κ. Καλακούτας απάντησε καταφατικά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











256