Γ. Γεωργίου: Ύψιστης σημασίας το μονοασφαλιστικό σύστημα υγείας


Στα θέματα της Υγείας επικέντρωσε την ομιλία του κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Τ. Γεωργίου επειδή όπως είπε θεωρεί ότι ο τομέας αυτός είναι ύψιστης σημασίας για μια χώρα.

Δυστυχώς είμαστε μάρτυρες μιας συνεχούς υποβάθμισης της δημόσιας υγείας εν γένει και κατ’ επέκταση όλου του φάσματος που ονομάζουμε Σύστημα Υγείας και επικαλέστηκε δηλώσεις του Υπουργού Υγείας στην Επιτροπή Υγείας, με την οποία είπε ότι τα Δημόσια Νοσηλευτήρια βρίσκονται σε «ελεύθερη πτώση».

Πρόσθεσε ότι είναι απόλυτη ανάγκη η Κύπρος επιτέλους να αποκτήσει Γενικό Σύστημα Υγείας και ανέφερε ότι υπήρξαν μονομερείς και ετσιθελικές πολιτικές, καθώς οι σημερινοί κυβερνώντες επέλεξαν αντί να υιοθετήσουν το συμφωνημένο πλαίσιο για ένα μονοασφαλιστικό σύστημα υγείας, προχώρησαν σε διεθνείς μελέτες για ένα πολυασφαλιστικό σύστημα υγείας, για να προσγειωθούν ανώμαλα μετά από 3 χρόνια περιπλάνησης.

“Ευτύχημα που οι συνεχείς προσπάθειες του ΑΚΕΛ εισακούστηκαν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκάλεσε σύσκεψη αρχηγών τον περασμένο Ιούλιο 2016, για να συμφωνηθεί ομόφωνα το μονοασφαλιστικό σύστημα υγείας σε συνδυασμό με την Αυτονόμηση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων”, είπε προσθέτοντας ότι “από εκείνη την στιγμή και είναι προς πίστη του Υπουργού Υγείας, το θέμα προχώρησε, μ΄ αποτέλεσμα να έχουμε ενώπιον μας τα σχετικά νομοσχέδια για το Γενικό Σύστημα Υγείας και την Αυτονόμηση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων”.

Ο κ. Γεωργίου είπε ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητική η επιστολή του Υπουργού των Οικονομικών προς τον Υπουργό Υγείας η οποία αναφέρεται στη κάθετη διαφωνία του με το μονοασφαλιστικό σύστημα και διερωτήθηκε ποιος κυβερνά τελικά και ποια υπόγεια ρεύματα λειτουργούν για ένα τόσο μείζον και ευαίσθητο θέμα;




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











294