Γ. Γεωργίου: Οι διακηρύξεις και εξαγγελίες της κυβέρνησης για την υγεία να γίνουν επιτέλους πράξεις


«Η χρονιά δυστυχώς δεν ξεκίνησε καλά για τους ασθενείς και τα Δημόσια νοσηλευτήρια μας. Ελλείψεις, αδυναμίες, προβλήματα και δυσλειτουργίες αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της Δημόσιας Υγείας». Αυτά αναφέρει σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις Γιώργος Τ. Γεωργίου και προσθέτει:

«Ενώ, μετ’ εμποδίων, άρχισε η συζήτηση στη Βουλή για το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓΕΣΥ) και την Αυτονόμηση, την ίδια στιγμή, φαίνεται ότι τα νοσοκομεία σε παγκύπρια βάση βρίσκονται στο πάτο. Οι ασθενείς πονούν και υποφέρουν. Οι λίστες αναμονής όλο και μεγαλώνουν. Δίνονται ραντεβού για επεμβάσεις και εγχειρήσεις.

Η αποχώρηση του ιατρικού προσωπικού μεγεθύνει το πρόβλημα, οι συνεχείς ελλείψεις στο παραϊατρικό προσωπικό, τους νοσηλευτές, τους εργαζόμενους, καθαρίστριες, φροντιστές, δημιουργούν πλέον μια εικόνα διάλυσης. Επίσης, εντοπίζονται προβλήματα έλλειψης σε εξοπλισμούς σε όλα τα νοσοκομεία και κυρίως σε αυτό της Επαρχίας Λεμεσού, όπως είναι ο αξονικός τομογράφος, και οι ασθενείς παραπέμπονται στη Πάφο ή στη Λάρνακα. Ακόμα, η πρόσφατη ταλαιπωρία των αιμοδοτών, που δεν υπήρχαν αιμολήπτες, η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών από την Πάφο, η έλλειψη κρεβατιών, οι τεράστιες λίστες αναμονής που εξελίσσονται σε δράμα, όλα αυτά δημιουργούν ένα αρνητικό περιβάλλον για τη Δημόσια υγεία. Ασθενείς ακόμη, με ραντεβού για οφθαλμίατρο αναμένουν μέχρι έξι μήνες ή ασθενείς για εργαστηριακές εξετάσεις, π.χ καρκίνου, παραπέμπονται στο Νοσοκομείο Λευκωσίας και υποχρεώνονται να περιμένουν τα αποτελέσματα πέραν των έξι μηνών.

Ζητούμε για ακόμη μια φορά από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, κ. Παμπορίδη και την κυβέρνηση, να ενεργήσει αμέσως ώστε να τερματιστεί η κατηφόρα που καταστρέφει καθημερινά ό,τι έκτισε ο λαός μας με κόπους και μόχθους, τη Δημόσια Υγεία. Ζητούμε επιτέλους, οι κατά καιρούς διακηρύξεις και εξαγγελίες της κυβέρνησης για την υγεία να γίνουν επιτέλους πράξεις.

Τα Νοσοκομεία, αν ακόμα λειτουργούν σήμερα, αυτό οφείλεται στην υπερ-προσπάθεια του ιατρικού προσωπικού, νοσηλευτών και όλων των εργαζομένων σε αυτά.

Το ΑΚΕΛ και η Κυπριακή Αριστερά, για ακόμα μια φορά, δηλώνει την αποφασιστικότητα του, να στηρίξει νομοθετικά ή άλλως πώς, τη Δημόσια Υγεία».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











264