Φρένο στην κατάχρηση του δικαιώματος περίθαλψης στα κρατικά νοσηλευτήρια από κρατουμένους


Τέλος στο φαινόμενο άτομα που τελούν υπό κράτηση να αιτούνται και να επιτυγχάνουν νοσηλεία τους στα κρατικά νοσηλευτήρια, επικαλούμενα λόγους υγείας που σε κάποιες περιπτώσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, επιχειρεί να θέσει το Υπουργείο Υγείας. Ο στόχος αυτός, όπως εγκύρως πληροφορείται το ygeia-news, φιλοδοξείται να επιτευχθεί μέσω της δημιουργίας Ιατροσυμβουλίου για εξέταση ατόμων που τελούν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του ygeia-news, το Υπουργείο Υγείας, κρίνει απαραίτητη τη δημιουργία Ιατροσυμβουλίου, το οποίο, όπως έχει προαναφερθεί, θα εξετάζει τα αιτήματα των ατόμων που τελούν υπό κράτηση για νοσηλεία στα κρατικά νοσηλευτήρια. Σκοπός της πρότασης, που, αξίζει να τονιστεί, έλαβε πρόσφατα την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, είναι η αποφυγή της οποιεσδήποτε κατάχρησης του δικαιώματος περίθαλψης στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Η σύνθεση του

Ιατροσυμβουλίου

Στο Ιατροσυμβούλιο, όπως πληροφορούμαστε, θα συμμετέχει από τον κρατικό τομέα ένας Παθολόγος, ένας Χειρουργός, ένας Ψυχίατρος και ένας Ιατρός, ο οποίος θα κατέχει ειδικότητα σχετική με το πρόβλημα υγείας του ατόμου υπό κράτηση, όπως επίσης και ένας Ιατρός από τον ιδιωτικό τομέα, τον οποίο θα υποδείξει ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος.

Το Ιατροσυμβούλιο θα καλείται να αποφασίζει κατά πόσο το πρόβλημα υγείας που θα επικαλείται το άτομο υπό κράτηση ευσταθεί ή όχι, για να αποφασίζεται ακολούθως κατά πόσο θα μεταβαίνουν στο κρατικό νοσηλευτήριο για νοσηλεία και παρακολούθηση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











324