Φώτης Φωτίου: Στολίδι για την Κύπρο με διεθνή εμβέλεια Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής


Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτης Φωτίου, συνοδευόμενος από τον Ξενοφών Καλλή, Προϊστάμενο Ανθρωπιστικών Θεμάτων στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ανακοίνωση του Ινστιτούτου αναφέρει ότι ο Αν. Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Καθ. Λεωνίδας Φυλακτού, ενημέρωσε εκτενώς τον Επίτροπο για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου στους τομείς που δραστηριοποιείται και που αφορά τους τρεις πυλώνες: Προσφορά εξειδικευμένων υπηρεσιών, διεκπεραίωση πρωτοποριακών ερευνητικών προγραμμάτων και παροχή μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, τονίζοντας τη μοναδικότητα του Ινστιτούτου λόγω του συνδυασμού του τρίπτυχου αυτού. Σε δηλώσεις του, ο Καθ. Λεωνίδας Φυλακτού ανέφερε ότι συζητήθηκε επίσης, ο σημαντικός και διαχρονικός ρόλος του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου στα εθνικά ανθρωπιστικά προγράμματα που προσφέρει.

Κατά τη συνάντηση, και λόγω του δικοινοτικού χαρακτήρα του Ινστιτούτου, ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Δικανικής Γενετικής, Καθ. Μάριος Καριόλου, ενημέρωσε επίσης τον Επίτροπο για τις δραστηριότητες του Εργαστηρίου, οι οποίες σχετίζονται με ανθρωπιστικά θέματα, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της ταυτοποίησης αγνοουμένων.

Έπειτα από ξενάγηση στους χώρους του Ινστιτούτου, καθώς και στο Εργαστήριο Δικανικής Γενετικής, και την εκτενή ενημέρωσή του, ο κ. Φωτίου σε δηλώσεις του, εξέφρασε το θαυμασμό του για το έργο που επιτελείται στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Ανέφερε ότι το Ινστιτούτο είναι ένα στολίδι για την Κύπρο με διεθνή εμβέλεια, αναφέρει η ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι επεσήμανε το σημαντικό του έργο σε επιστημονικό και ανθρωπιστικό επίπεδο, συγχαίροντας τη Διεύθυνση και το προσωπικό του Ινστιτούτου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε προς το Ινστιτούτο και για το πρόγραμμα της ταυτοποίησης αγνοουμένων, επισημαίνοντας τη μεγάλη προσφορά του Ινστιτούτου σε αυτό. Ανέφερε, τέλος ότι το Ινστιτούτο είχε μια άψογη συνεργασία με την Κυβέρνηση μέχρι τώρα, η οποία συνεχίζεται στα επίπεδα που πρέπει, εκφράζοντας ακόμη μια φορά τη αναγκαιότητα όπως η Κυβέρνηση στηρίξει περαιτέρω το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Ο Καθ. Φυλακτού ευχαρίστησε τον Επίτροπο για την επίσκεψη του στο Ινστιτούτο, σημειώνοντας ότι το Ινστιτούτο θα είναι πάντα στο πλευρό της Κυβέρνησης για το καλό του τόπου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











436