Φορείς Νοσηλευτικής-Μαιευτικής: Αναλαμβάνουν δράσεις προς υπεράσπιση των δημοσίων νοσηλευτηρίων


Στις διαφωνίες τους επί του προτεινόμενου νομοσχεδίου για την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων συμφώνησαν Φορείς Νοσηλευτικής και Μαιευτικής και Υπουργός Υγείας, στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν την Τετάρτη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Φορείς Νοσηλευτικής και Μαιευτικής αναφέρουν πως κατά τη συνάντηση έχει διαφανεί ξεκάθαρα, η διαφορετική προσέγγιση πάνω στο θέμα της αυτονόμησης. Οι Φορείς, υπογραμμίζουν πως παραμένουν σταθεροί στη θέση την οποία επανειλημμένα έχουν εκφράσει και καταθέσει, ότι τα νοσοκομεία πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να αναδιοργανωθούν ως Κρατικά Ιδρύματα για να προσφέρουν στο Κύπριο πολίτη την καλύτερη δυνατή φροντίδα υγείας.

«Οι φορείς της νοσηλευτικής αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και δράσεις προς υπεράσπιση των δημοσίων νοσηλευτηρίων και θα αγωνιστούν με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεση τους για να υπερασπιστούν το δικαίωμα του Κύπριου πολίτη στην υγεία, ώστε η Υγεία να παραμείνει ως κοινωνικό αγαθό και όχι προνόμιο για λίγους», διαμηνύουν στην ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Φορέων Νοσηλευτικής και Μαιευτικής: «Οι φορείς της Νοσηλευτικής και Μαιευτικής (Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών(ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ), Συμβούλιο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής(Σ.Ν.Μ), Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ, Κλάδος Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ, Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών(ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ), σε σημερινή τους συνάντηση μαζί με τον Υπουργό Υγείας, παρέδωσαν πολυσέλιδο κείμενο, στο οποίο αναφέρονται οι θέσεις/εισηγήσεις και απόψεις τους, πάνω στο προτεινόμενο προσχέδιο του Νόμου ‘’ο περί Ίδρυσης Οργανισμών Γενικών Νοσοκομείων Νόμος, του 2015’’.

Κατά τη συνάντηση έχει διαφανεί ξεκάθαρα, η διαφορετική προσέγγιση πάνω στο θέμα της αυτονόμησης. Οι φορείς παραμένουν σταθεροί στη θέση την οποία επανειλημμένα έχουν εκφράσει και καταθέσει, ότι τα νοσοκομεία πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να αναδιοργανωθούν ως Κρατικά Ιδρύματα για να προσφέρουν στο Κύπριο Πολίτη την καλύτερη δυνατή φροντίδα Υγείας. Δεν πρέπει για κανένα λόγο να μετατρέπουν σε Αυτόνομους Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου όπως είναι η θέση του Υπουργείου Υγείας, με ορατό τον κίνδυνο να μην είναι βιώσιμα και να οδηγηθούν σε κλείσιμο με αποτέλεσμα να χάσει ο κύπριος πολίτης το πολυτιμότερο αγαθό, αυτό της Υγείας. Οι φορείς της νοσηλευτικής αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και δράσεις προς υπεράσπιση των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων και θα αγωνιστούν με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεση τους για να υπερασπιστούν το δικαίωμα του Κύπριου πολίτη στην Υγεία, ούτως ώστε η Υγεία να παραμείνει ως κοινωνικό αγαθό και όχι προνόμιο για λίγους».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











314