Φίλιππος Πατσαλής: Το πρόγραμμα ταυτοποίησης λειψάνων έπρεπε να μείνει στην Κύπρο


Το πρόγραμμα τακτοποιήσεως των λειψάνων αγνοουμένων έπρεπε να μείνει στην Κύπρο, ανέφερε υπό την ιδιότητα του πρώην Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής.

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της παράδοσης λάθος λειψάνων σε συγγενείς αγνοουμένων και εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, ο κ. Πατσαλής είπε ότι «δυστυχώς, το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, υπό τη δική μου διεύθυνση είχε σοβαρές ενστάσεις να μην μετακινηθεί το πρόγραμμα εκτός Κύπρου και εκτός Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής. Δυστυχώς, και η τότε Κυβέρνηση και οι συγγενείς και η ΔΕΑ και βεβαίως τα Ηνωμένα Έθνη είχαν διαφορετική άποψη».

Ο Υπουργός ανέφερε ότι τότε το Ινστιτούτο είχε υποστηρίξει ότι το πρόγραμμα ήταν ένα πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα, λειτουργούσε απρόσκοπτα, εξυπηρετούσε και τις δύο κοινότητες, είχε δικοινοτική ομάδα στο Ινστιτούτο, είχε χαμηλό κόστος και είχε αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα. «Δυστυχώς, έγινε όλη εκείνη η ιστορία και το πρόγραμμα έφυγε, και δυστυχώς τότε είχαμε μείνει πάρα πολύ μόνοι να υπερασπιστούμε ότι αυτό το πρόγραμμα έπρεπε να μείνει στην Κύπρο», σημείωσε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











337