Φίλιππος Πατσαλής: Θα μεταφέρω το γραφείο μου κάθε Δευτέρα και σε ένα νοσηλευτήριο…


Μέτρα για αποσυμφόρηση των Τμημάτων Πρώτων Βοηθειών αποφασίστηκαν κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, υπό την προεδρία του Υπουργού Υγείας, Φίλιππου Πατσαλή.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κ. Πατσαλής δήλωσε ότι «για το θέμα αυτό πήραμε από χθες(σ.σ. την Πέμπτη) μέτρα για να αποσυμφορηθεί το πρόβλημα». «Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας είναι υπερπλήρες και ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζονται στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών», σημείωσε.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι στα μέτρα που λαμβάνονται και θα συνεχίσουν να ισχύουν, συμπεριλαμβάνεται το να φεύγουν οι ασθενείς στην ώρα τους, ώστε να αδειάζουν οι κλίνες. Στο πλαίσιο αυτό, απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να προσέρχεται στην ώρα του να παραλαμβάνει τους ασθενείς που έχουν λάβει εξιτήριο, ώστε να μην παρατηρείται καθυστέρηση, η οποία στερεί κλίνες.

«Στις 450 κλίνες που έχει το ΓΝΛ η κάθε κλίνη μετρά τις μέρες αυτές», είπε ο κ. Πατσαλής, προσθέτοντας πως άλλα μέτρα που λήφθηκαν είναι η γρήγορη διεκπεραίωση εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων που είναι απαραίτητες, ακριβώς για να ολοκληρωθεί η διάγνωση ή η θεραπεία για να μπορούν να φεύγουν από τις κλίνες. «Και διάφορα άλλα μέτρα τα οποία συζητήσαμε σήμερα και εφόσον αυτά τα μέτρα είχαν αποτέλεσμα θα συνεχίσουν να είναι σε ισχύ», επισήμανε.

Ο Υπουργός Υγείας είπε ότι θα γίνεται επίσης μια καλύτερη διαχείριση των κλινών και ο υπεύθυνος διαχείρισης των κλινών θα κάνει καθημερινά γύρο στους θαλάμους νοσηλείας για να γίνεται πολύ καλύτερη διαχείριση των κλινών.

«Πρέπει και η διοίκηση του κάθε νοσηλευτηρίου να παρεμβαίνει αποφασιστικά, ώστε να εφαρμόζονται οι διοικητικές αποφάσεις και το νοσοκομείο να γίνει πιο λειτουργικό», υπογράμμισε.

«Το μήνυμα δεν είναι μόνο προς τους διευθυντές και διοικούντες, αλλά και προς τους διοικούμενους, οι οποίοι θα πρέπει να εφαρμόζουν αυτά που παίρνουν ως εντολές, ώστε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούν τα δημόσια νοσηλευτήρια μας να γίνεται όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση και διοίκηση», σημείωσε.

«Ο Υπουργός Υγείας», συνέχισε ο Φίλιππος Πατσαλής, «είναι δίπλα στους ιατρούς, στους νοσηλευτές και στους άλλους εργαζόμενους εδώ, και με τις παρεμβάσεις του, είναι έτοιμος να τους ενισχύσει, να τους βοηθήσει, ώστε να κάνουν καλύτερα αυτό που πρέπει».

«Θα μεταφέρω το γραφείο μου κάθε Δευτέρα και σε ένα νοσηλευτήριο στο οποίο θα εξετάζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια μαζί με τη διευθυντική ομάδα του Υπουργείου Υγείας, μαζί με την διευθυντική ομάδα του νοσοκομείου, ώστε το Υπουργείο Υγείας και ιδιαίτερα ο Υπουργός να έχει αυτό τον ενισχυτικό, τον υποστηρικτικό, το βοηθητικό ρόλο, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά ο τόπος μας, σε αυτή την δύσκολη περίοδο που περνούν τα δημόσια νοσηλευτήρια», ανακοίνωσε ο Φίλιππος Πατσαλής.

«Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους νοσηλευτές που έχουν αναδείξει αυτό το πρόβλημα, καθώς και τα αλλά προβλήματα και ιδιαίτερα επίσης τους ιατρούς, οι οποίοι έχουν όλη αυτή τη διάθεση, την πρόθεση να εργαστούν με ζήλο και όλοι μαζί να εργαστούμε ως μια ομάδα για να επιλύσουμε αυτά τα μεγάλα προβλήματα που στις μέρες της οικονομικής κρίσης στις μέρες αυτές που ο κόσμος το έχει περισσότερη ανάγκη, στις μέρες αυτές που τα δημόσια νοσηλευτήρια είναι υπερπλήρης να βρούμε λύσεις στα προβλήματα».

Ερωτηθείς για την μη συμμετοχή στη σύσκεψη των νοσηλευτών του ΤΑΕΠ, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι «έχω δει τις πέντε οργανώσεις των νοσηλευτών την Τρίτη, σήμερα δεν έλαβαν μέρος σε αυτή τη συνάντηση, όμως αναμένω ότι οι νοσηλευτές θα είναι μαζί μας τη Δευτέρα και κάθε Δευτέρα και όποτε κρίνουμε ότι αυτό είναι αναγκαίο». Πρόσθεσε, ωστόσο πως «ήταν σήμερα μαζί μας εκ της διεύθυνσης και του Υπουργείου και του νοσηλευτηρίου νοσηλευτές, επομένως ήταν μαζί μας στην ουσία οι νοσηλευτές, οι οποίοι είναι ένα από τα πιο βασικά στοιχεία που έχει ένα νοσηλευτήριο και ο τομέας της υγείας και αναμένω τη στενή συνεργασία μαζί τους, ώστε να δούμε όλα αυτά τα προβλήματα ως μια ομάδα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











243