Φίλιππος Πατσαλής: Δεν μπορώ να κατανοήσω τους λόγους της σημερινής απεργίας


«Υπάρχει πρόβλημα στελέχωσης στα κρατικά νοσηλευτήρια, αλλά με μια στάση εργασίας ταλαιπωρείται ο πολίτης και το πρόβλημα επιδεινώνεται». Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής, κληθείς να σχολιάσει τη στάση εργασίας στην οποία κατήλθε σήμερα το πρωί το ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Ο Φίλιππος Πατσαλής ανέφερε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει του λόγους της σημερινής απεργίας, εκφράζοντας, παράλληλα, την έκπληξή του, γιατί η συγκεκριμένη απεργία έγινε χωρίς να έχει δηλωθεί διαφωνία μεταξύ Υπουργείου και ωρομισθίων, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα κακής επικοινωνίας και χωρίς να έχουν φτάσει σε αδιέξοδο. Υπέδειξε, μάλιστα, ότι υπάρχει πρόβλημα στελέχωσης στα κρατικά νοσηλευτήρια, ωστόσο, εξέφρασε την εκτίμηση πως με μια στάση εργασία ταλαιπωρείται ο πολίτης και το πρόβλημα επιδεινώνεται.

«Δεν μπορώ να κατανοήσω. Εγώ έχω το γραφείο μου ανοικτό. Έχω δει όλες τις συντεχνίες πολλές φορές και τους ωρομισθίους. Έχω μια επικοινωνία μαζί τους. Δεν κατανοώ γιατί έγινε αυτή η απεργία. Για να δείξουμε ότι έχουμε πρόβλημα; Ναι, έχουμε πρόβλημα. Το παραδεχόμαστε. Έχουμε πρόβλημα ως χώρα, ως νοσηλευτήρια. Αν είναι αυτό που θέλουμε να αναδείξουμε, το λέω και εγώ. Το να κάνουμε μια στάση εργασίας, ταλαιπωρούμε τον πολίτη και επιδεινώνουμε το πρόβλημα. Το γραφείο μου είναι ανοικτό και αναμένω να τους δω λίαν συντόμως», είπε ο κ. Πατσαλής.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), το Υπουργείο Υγείας έχει εξασφαλίσει ότι θα συμπληρώνεται μια θέση για κάθε πέντε αφυπηρετήσεις ωρομισθίων, για να προσθέσει πως το 2013-2014 υπήρξαν 155 αφυπηρετήσεις ωρομισθίων και άρα με βάση την αντικατάσταση, το ΥΠΥΓ δικαιούται να αντικαταστήσει 31 από αυτούς. «Αντικαταστήσαμε ήδη», είπε, «τους 13 και οι άλλοι 18 εκκρεμούν. Ωστόσο, η διαδικασία αντικατάστασης τρέχει».

Τέλος, ο Φίλιππος Πατσαλής ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν νέες προσλήψεις, λόγω του μειωμένου προϋπολογισμού και του μορατόριουμ που τέθηκε από την κυβέρνηση για τις προσλήψεις.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











448