Φίλιππος Πατσαλής: Αποφασισμένοι να πατάξουμε κάθε μορφή διαφθοράς, διαπλοκής και ατασθαλιών


Ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής εξέφρασε την αποφασιστικότητά του να πατάξει κάθε μορφή διαφθοράς, διαπλοκής και ατασθαλιών, προσθέτοντας ότι πέρα από την περίπτωση του παιδοχειρουργού εξετάζει σε συνεργασία με τον Γενικό Ελεγκτή κάθε ενδεχόμενη διαφθορά ή παρατυπία, όπως και κάθε καταγγελία που θα φθάνει στο Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει την περίπτωση του παιδοχειρουργού που διενεργούσε χειρουργικές επεμβάσεις σε κρατικά νοσηλευτήρια έναντι αδράς αμοιβής, ο κ. Πατσαλής σημείωσε ότι η περίπτωση καταγγέλθηκε στο Υπουργείο Υγείας πριν από μερικούς μήνες και αυτή τη στιγμή διερευνάται. Τόνισε ότι το Υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε πολύ στενή συνεργασία με τον Γενικό Ελεγκτή για να παταχθεί η όποια διαφθορά υπάρχει, τόσο στα δημόσια νοσηλευτήρια όσο και στον ευρύτερο τομέα της υγείας.

Ο Φίλιππος Πατσαλής επισήμανε ότι πρέπει να γίνονται έλεγχοι και να υπάρχουν αυστηρές ποινές, καθώς αποτελούν την καθοριστική οδό για να παταχθεί και να περιοριστεί η διαφθορά, στόχος που βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας. Δεν θέλησε, ωστόσο, να αναφερθεί στα όποια ευρήματα της έρευνας, ενόσω αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, και διαβεβαίωσε πως όταν ολοκληρωθεί η έρευνα και εξαχθεί το πόρισμα, ανάλογα θα ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις .

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι διερευνώνται και άλλες υποθέσεις. Επανέλαβε ότι θα αποφύγει να αναφερθεί στην ουσία τους και υπογράμμισε ότι εξετάζονται με πολύ σοβαρότητα σε συνεργασία με το Γενικό Ελεγκτή οι ατασθαλίες και η διασπάθιση δημοσίου χρήματος που διαπιστώνονται, όπως και όλες οι άλλες περιπτώσεις καταγγελιών, που φθάνουν στο Υπουργείο Υγείας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











231