Φίλιππος Πατσαλής: Αδικαιολόγητη και αχρείαστη η απεργία των κυβερνητικών ιατρών


Αδικαιολόγητη και αχρείαστη χαρακτήρισε ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής την απεργία που εξήγγειλε η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών(ΠΑΣΥΚΙ) την μεθεπόμενη Τετάρτη, καλώντας τη συντεχνία των κυβερνητικών γιατρών σε διάλογο και ανακοινώνοντας πως θα τους καλέσει σε συνάντηση πριν από την ημερομηνία κατά την οποία εξήγγειλαν απεργιακά μέτρα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μετά την τελετή παραλαβής νέου εξοπλισμού για τον εντοπισμό ναρκωτικών στο Γενικό Χημείου του κράτους, ο κ. Πατσαλής είπε ότι έχει δρομολογηθεί η επίλυση των προβλημάτων της ΠΑΣΥΚΙ ή έχουν επιλυθεί με πολύ θάρρος από την Κυβέρνηση. «Εγκρίθηκε», ανέφερε, «κονδύλι 800.000 ευρώ το 2014 και εάν αυτό δεν έχει απορροφηθεί πλήρως δεν είναι κάτι που βαραίνει το Υπουργείο Υγείας». «Ζητήθηκε», είπε, «αποπαγοποίηση θέσεων γιατρών και νοσηλευτών, η οποία εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και το θέμα βρίσκεται ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής».

«Το θέμα των εκτάκτων», πρόσθεσε, «εξετάζεται στη βάση της νομοθεσίας και διαδικασίας που υπάρχει και δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το νομότυπο της διαδικασίας». «Το τέταρτο θέμα, που αφορά τις υπερωρίες των γιατρών», είπε, «συμφώνησαν ότι θα υπάρξει επιπρόσθετο κονδύλι τριών εκ. στη βάση πλάνου της ΠΑΣΥΚΙ με την Delloite, που βρίσκεται ενώπιον του ΥΠΟΙΚ για εξέταση».

«Πιστεύω ότι ανταποκριθήκαμε μέσα από την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που υπάρχουν με έναν πολύ ικανοποιητικό τρόπο. Τις επόμενες ημέρες θα είμαι στη διάθεση της ΠΑΣΥΚΙ. Τους έχω καλέσει σε νέα συνάντηση για να δούμε ένα-ένα ξανά τα θέματα αυτά. «Θέλω να πιστεύω ότι με τους γιατρούς του δημοσίου είμαστε στην ίδια ομάδα, μπορούμε να έχουμε συναίνεση και να λύσουμε τα προβλήματα στο πλαίσιο της δύσκολης περιόδου που περνούμε σήμερα», σημείωσε ο κ. Πατσαλής. «Τα μεγάλα προβλήματα της υγείας», πρόσθεσε, «είναι ένας αγώνας δρόμου μεταξύ κατάρρευσης και εφαρμογής του ΓΕΣΥ και των αυτονομήσεων. Αν δεν προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορούμε να αναμένουμε πως τα προβλήματα αυτά θα επιλυθούν γιατί είναι μεγάλα, διαχρονικά και πάρα πολλά».

Διαβάστε εδώ: Κατέρχονται σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου οι κυβερνητικοί ιατροί




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











250