Το Υπ. Υγείας εισηγήθηκε τη χρήση του εμβολίου VidPrevtyn Beta, της Sanofi Pasteur ως ενισχυτική δόση


Στο πλαίσιο των προσπαθειών για ενίσχυση της ανοσίας του πληθυσμού έναντι της νόσου COVID-19, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει το κοινό ότι η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας, αφού αξιολόγησε τις νέες συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) αναφορικά με τα εμβόλια έναντι της Νόσου COVID-19, εισηγήθηκε τη χρήση του εμβολίου VidPrevtyn Beta, της Sanofi Pasteur ως ενισχυτική δόση σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια τεχνολογίας mRNA ή με εμβόλια αδενοϊικού φορέα έναντι της νόσου COVID-19.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, πρέπει να υπάρχει μεσοδιάστημα 4 μηνών μετά από προηγούμενο εμβολιασμό. Τονίζεται ότι το εν λόγω εμβόλιο βοηθά στην ενίσχυση των ανοσολογικών αποκρίσεων και την πρόληψη της COVID-19 που προκαλείται από τον SARS-CoV-5.

Η λήψη ενισχυτικής δόσης εμβολίου κατά της νόσου COVID-19 είναι προαιρετική.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω των κέντρων εμβολιασμού που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Στον Πίνακα 1 υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα λειτουργίας των Εμβολιαστικών Κέντρων.

Σημειώνεται τέλος πως για τη διενέργεια εμβολιασμού θα πρέπει να προσκομίζεται έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα ή διαβατήριο) και κάρτα εμβολιασμού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











538