Φ. Πατσαλής: Θα προσπαθήσουμε για τη μαγική συνταγή-Δικαίωμα η απεργία, αλλά όχι σαν μπαμπούλας


Την ελπίδα όπως μέσα από το διάλογο πρυτανεύσει η λογική και η ΠΑΣΥΚΙ δεν προχωρήσει στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης, εξέφρασε το βράδυ της Δευτέρας ο Υπουργός Υγείας, Φίλιππος Πατσαλής.

Μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση, ο κ. Πατσαλής επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση έκτακτης συνάντησης με το Δ.Σ. της συντεχνίας των κυβερνητικών ιατρών την Τρίτη, κάνοντας λόγο για «ύστατη προσπάθεια, να βρούμε μια μαγική φόρμουλα, όπου μέσα από το διάλογο και τη συναίνεση, στο τέλος να πρυτανεύσει η λογική και να μην έχουμε απεργιακά μέτρα». Ο Υπουργός Υγείας τόνισε πως τα προβλήματα των κυβερνητικών ιατρών επιλύθηκαν ή έχει τροχοδρομηθεί η επίλυσή τους, ενώ διαμήνυσε πως η απεργία είναι μεν δικαίωμα, ωστόσο δεν μπορεί να πλανάται κάθε μήνα σαν μπαμπούλας, ειδικά μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο τόπος και ο λαός υποφέρει.

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Υγείας Φίλιππου Πατσαλή: «Έχω ήδη επικοινωνήσει με την αντιπρόεδρο της ΠΑΣΥΚΙ Λεία Βουνού και έχω καλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο στο γραφείο μου στις 14:30 αύριο(σ.σ. την Τρίτη), ώστε να καταβάλουμε μια ύστατη προσπάθεια, να βρούμε μια μαγική φόρμουλα, όπου μέσα από το διάλογο και τη συναίνεση, στο τέλος να πρυτανεύσει η λογική και να μην έχουμε απεργιακά μέτρα. Και αυτό κυρίως γιατί τα νοσηλευτήρια μας έχουν πάρα πολλά προβλήματα, μέχρι χθες βράδυ που είχα επικοινωνήσει, το Νοσοκομείο Λευκωσίας για παράδειγμα δεν είχε ούτε μια κλίνη κενή. Φανταστείτε με όλα αυτά τα προβλήματα, να έχουμε απεργιακά μέτρα. Θα την πληρώσει ο πολίτης, κάτι που δεν θέλουμε.

Με τους γιατρούς έχουμε συζητήσει τα προβλήματά τους και έχουν δρομολογηθεί λύσεις. Για παράδειγμα, η Κυβέρνηση έχει εγκρίνει τις θέσεις των Διευθυντών και Βοηθών Διευθυντών προαγωγής, έχουν περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς και από τη Βουλή. Άρα, θεωρώ ότι το θέμα αυτό έχει λυθεί. Είναι το θέμα των εκτάκτων, στο οποίο θα πρέπει να συζητήσουμε ώστε να διορθωθούν κάποια κακώς έχοντα, και είναι και το θέμα των υπερωριών, στο οποίο δεν έχουμε υπογράψει αλλά έχουμε συμφωνήσει. Εκείνο το οποίο έχω πει, είναι πως εφόσον αυτά τα προβλήματα έχουν επιλυθεί ή η λύση τους έχει δρομολογηθεί, δεν πρέπει να υπάρχει πάντα αυτός ο μπαμπούλας της απεργίας κάθε μήνα. Η οποία απεργία είναι μεν δικαίωμα, αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε ότι είμαστε σε μια τέτοια άσχημη περίοδο, όπου ο λαός μας καθημερινά υποφέρει μέσα από τα προβλήματα της υγείας στα δημόσια νοσοκομεία. Πρέπει να σκεφτούμε επίσης, πως το δικαίωμα της απεργίας είναι μεν δικαίωμα, αλλά για παράδειγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ποτέ στην Ιστορία του κράτους δεν έγινε απεργία από τους γιατρούς. Δηλαδή, είναι μεν δικαίωμα , αλλά δεν μπορούμε κάθε μήνα να έχουμε απεργία για τους όποιους λόγους. Θα είμαστε δυόμιση η ώρα αύριο(σ.σ. την Τρίτη), πανέτοιμοι να επιλύσουμε τα προβλήματα των γιατρών, γιατί οι γιατροί είναι μαζί μας στην ίδια ομάδα».

Διαβάστε εδώ: Ύστατη προσπάθεια αποτροπής της απεργίας- Τα λένε ξανά την Τρίτη εκτάκτως Πατσαλής-ΠΑΣΥΚΙ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











270