Φ. Πατσαλής: Ένα μοντέλο βασισμένο σε όσο το δυνατό περισσότερη κοινωνική και πολιτική συναίνεση


Για προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας για επεξεργασία των επερχόμενων μεταρρυθμίσεων στις νομοθεσίες που άπτονται του Γενικού Σχεδίου Υγείας, ώστε να υπάρξει ένα μοντέλο βασισμένο σε όσο το δυνατό περισσότερη κοινωνική και πολιτική συναίνεση, έκανε λόγο σήμερα ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής.

Ο κ. Πατσαλής μιλούσε ύστερα από συνάντηση που είχε, στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου που διεξάγεται σε σχέση με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργο Λιλλήκα.

Ο Υπουργός Υγείας χαρακτήρισε τη συνάντηση ως πάρα πολύ εποικοδομητική και πάρα πολύ χρήσιμη. «Είχαμε», ανέφερε, «μια μακρά συνάντηση επί όλων των θεμάτων της μεταρρύθμισης του τομέα της υγείας και δόθηκε έμφαση σε ορισμένα θέματα που αποτελούν ανησυχίες της Συμμαχίας Πολιτών, όπως είναι το θέμα του πολυασφαλιστικού, καθώς και του ελέγχου του Ταμείου Υγείας». «Ακούσαμε με πάρα πολλή προσοχή τα επιχειρήματα της Συμμαχίας Πολιτών», σημείωσε ο κ. Πατσαλής, προσθέτοντας πως «βάσει αυτών των επιχειρημάτων, στα οποία στηρίζονται οι ανησυχίες της Συμμαχίας Πολιτών, θα προσπαθήσουμε να επεξεργαστούμε τις επερχόμενες νομοθεσίες του ΓΕΣΥ και των μεταρρυθμίσεων, έτσι ώστε να έχουμε ένα μοντέλο βασισμένο σε όσο το δυνατό περισσότερη κοινωνική και πολιτική συναίνεση».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











188