Φ. Πατσαλής: Βραχίονας του κράτους που εξυπηρετεί τον πολίτη το Μέλαθρον Αγωνιστών


Το Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ αποτελεί ένα κέντρο πρότυπο για τον τόπο μας και βραχίονας του κράτους που εξυπηρετεί τον πολίτη μέσα από τις υπηρεσίες που προσφέρει, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Μέλαθρον.

Ο κ. Πατσαλής ξεναγήθηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Μελάθρου, ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες που παρέχονται και συζήτησε τις προοπτικές που διανοίγονται μέσα από τις αλλαγές στο σύστημα υγείας και την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στο κέντρο αποκατάστασης του Μελάθρου, ο Φίλιππος Πατσαλής είπε πως «είναι ό,τι καλύτερο έχουμε σήμερα στη διάθεση του Κύπριου πολίτη», και υπενθύμισε πως το Υπουργείο Υγείας χρησιμοποιεί αυτές τις υπηρεσίες, χρηματοδοτώντας την αποκατάσταση ασθενών του δημοσίου.

«Το κράτος είναι υποστηρικτικό προς το έργο του Μελάθρου, θεωρεί πως είναι ένας βραχίονας του κράτους που εξυπηρετεί τον πολίτη και σε αυτή την προσπάθεια το κράτος είναι αρωγός και συνεργός, ούτως ώστε να δώσουμε καλές υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το πώς το κράτος μπορεί οικονομικά να ενισχύσει το έργο του Μελάθρου, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι σήμερα το κράτος συνεισφέρει και με χορηγία, αλλά και με σχέδια χρηματοδότησης υπηρεσιών προς ασθενείς για αποκατάσταση. Ωστόσο, σημείωσε πως «υπάρχει μια οικονομική στενότητα για επέκταση αυτών των υπηρεσιών, οι οποίες είναι πολύ περισσότερες και αυτό θα το μελετήσουμε».

«Οι υπηρεσίες αποκατάστασης εξυπηρετούνται με 18 κλίνες εδώ στο Μέλαθρον και μπορεί να αυξηθούν γιατί οι ανάγκες είναι μεγάλες και το έργο που επιτελείται εδώ πάρα πολύ σημαντικό, όμως έχουμε την οικονομική στενότητα και αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο θα πρέπει να βρούμε λύση», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος του Μελάθρου, Ανδρέας Αγγελόπουλος, ευχαρίστησε τον Υπουργό για το ενδιαφέρον που επέδειξε και σημείωσε πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Μελάθρου είναι πλήρως ικανοποιημένο από τα όσα συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











333