Εύσημα στο Υπ. Υγείας και φιλοξενία διεθνούς συνάντησης για το θέμα της υγείας και μετανάστευσης


Τη διοργάνωση στην Κύπρο ευρείας συνάντησης με τη συμμετοχή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των Υπουργείων Υγείας των χωρών της λεκάνης της Μεσογείου και των χωρών της βορείου Αφρικής, αγκαλιάζει το Υπουργείο Υγείας, διά του Υπουργού Φίλιππου Πατσαλή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, η πρόταση, που έγινε στο πλαίσιο συνάντησης των εμπειρογνωμόνων με τον Υπουργό, αποτελεί αποτέλεσμα του πολύ καλού σχεδιασμού που το Υπουργείο Υγείας και η Κυπριακή Δημοκρατία ευρύτερα, απέδειξε ότι διαθέτει προς διαχείριση των προκλήσεων που απορρέουν από τα μεγάλα μεταναστευτικά κύματα πολιτών τρίτων χωρών προς την Ευρώπη. Η διαπίστωση αυτή αναγνωρίστηκε κατά εμφαντικό τρόπο από εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που βρίσκονται στο νησί μας, στο πλαίσιο διήμερου εργαστηρίου με θέμα «Υγεία και Μετανάστευση», το οποίο και ολοκληρώθηκε την Τρίτη.

Το εργαστήριο διοργανώθηκε από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και ήταν στα πλαίσια προώθησης ανάπτυξης κοινής στρατηγικής με όλα τα κράτη μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας-Περιφέρεια Ευρώπης σχετικά με την υγεία και μετανάστευση. Η Κύπρος λόγω γεωγραφικής θέσης, αλλά και ενεργούς συμμετοχής στις δραστηριότητες του Οργανισμού, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην προσπάθεια αυτή.

Κατά τις εργασίες του εργαστηρίου έγινε αξιολόγηση των επιπτώσεων, των δυνατοτήτων και των προκλήσεων που ενδεχομένως να αντιμετωπίσει το σύστημα υγείας της χώρας μας στην πιθανότητα μαζικής εισόδου μεταναστών από τρίτες χώρες. Πέραν του εργαστηρίου, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο χώρο φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά και στο Κέντρο Κράτησης Μενόγειας, όπου και έγινε επί τόπου αξιολόγηση του επίπεδου ιατρικής φροντίδας που παρέχεται από τους λειτουργούς υγείας του Υπουργείου Υγείας, καθώς και θεμάτων περιβαλλοντικής υγείας . Στην αποστολή του Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας συμμετείχαν οι εμπειρογνώμονες Lazar Nikolic, Sara Barragan Montes, Santino Severoni και Giuseppe Annunziata.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











229