Σειρά Επιστημονικών Διαλέξεων:«Άσκηση και Καρδιοπάθειες» από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο


Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Εργαστήριο Άσκησης, Υγείας και Ανθρώπινης Απόδοσης σας προσκαλεί σε σειρά Επιστημονικών Διαλέξεων: "Άσκηση και Καρδιοπάθειες". 

Η τρίτη διαδικτυακή διάλεξη με θέμα "Προσαρμογές και οφέλη της άσκησης σε ασθενείς με στεφανιαία νόσο", θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2022, στις 19.30.

Οι καρδιοπάθειες αποτελούν παγκοσμίως την πρώτη αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας με περίπου 20 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως. Η στεφανιαία νόσος αποτελεί τη συχνότερη αιτία θνησιμότητας ανάμεσα στους διαφόρους τύπους καρδιοπαθειών. 

Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, η άσκηση και η ευρύτερη φυσική δραστηριότητα έχουν καθιερωθεί ως ένα αποτελεσματικό μέσο πρόληψης και αποκατάστασης πληθώρας χρόνιων παθήσεων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και αρκετές μορφές και τύποι καρδιοπαθειών. 

Στο πλαίσιο της παρούσας διαδικτυακής σειράς επιστημονικών παρουσιάσεων, θα γίνει συνοπτική αναφορά στη παθοφυσιολογία της στεφανιαίας νόσου και θα δοθεί έμφαση στις σύγχρονες οδηγίες σχεδιασμού και εφαρμογής προγραμμάτων άσκησης καθώς επίσης και στις προσαρμογές οι οποίες προκύπτουν από την άσκηση και τη φυσική δραστηριότητα στις επιμέρους φάσεις αποκατάστασης των καρδιοπαθών. 

Για να παρακολουθήσετε την διάλεξη ακολουθήστε τον πιο κάτω σύνδεσμο: https://eu.bbcollab.com/guest/f811ec36cd9c4fff9bd0582af29006c7

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











369