ΠΑΣΥΝΟ και Κλάδοι Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ αγωνιούν για την κατάσταση των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ


«Αναστάτωση και έντονη ανησυχία  στους επαγγελματίες υγείας από τις συνεχείς αλλαγές στελεχών του Οργανισμού»

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.) και οι Κλάδοι Νοσηλευτών - ΠΑΣΥΔΥ διατυπώνουν την αγωνία, τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για το μέλλον των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Η ανησυχία μας πηγάζει κυρίως και από το γεγονός ότι από την ημέρα ίδρυσης του ΟΚΥπΥ έχουν αλλάξει τρεις Πρόεδροι και αρκετά μέλη  του Δ.Σ., δυο Γενικοί Εκτελεστικοί Διευθυντές, διάφορα πρωτοκλασάτα διευθυντικά στελέχη (οικονομικοί και επιχειρησιακοί διευθυντές) και τελευταία διακόπηκε το συμβόλαιο δυο Εκτελεστικών Διευθυντών.

Αυτή η εικόνα μόνο αναστάτωση και έντονη ανησυχία  μπορεί να προκαλέσει σε όλους τους επαγγελματίες υγείας. Η αμοιβαία εμπιστοσύνη, η συνεργασία και ο αλληλοσεβασμός είναι βασικές αρχές που προϋποθέτουν την επιτυχία τού κάθε οργανισμού. Δυστυχώς, οι πιο πάνω αρχές έχουν διαταραχθεί με αποτέλεσμα να έχει χαθεί το ηθικό και η εμπιστοσύνη μας.

Επιπλέον έχουμε την άποψη ότι η διαχείριση των νοσηλευτηρίων εν μέσω πανδημίας δεν γίνεται ορθολογιστικά και το τραγικότερο της υπόθεσης είναι ότι η διοίκηση του ΟΚΥπΥ, ακόμα μία φορά, έχει επιλέξει αντί για σύμμαχους της να μας έχει απέναντι της.

Σε κοινή μας επιστολή  προς τον Υπουργό Υγείας και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΚΥπΥ ζητούμε άμεσα συνάντηση για συζήτηση και αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν τα νοσηλευτήρια και τον κλάδο, ώστε να αποφευχθούν οποιαδήποτε δυναμικά μέτρα.

Τα κύρια θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση είναι:

  • Η διαχείριση της πανδημίας και η αδιαφάνεια στις αποφάσεις που λαμβάνονται.
  • Η υποστελέχωση σε νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό λόγω της άναρχης επέκτασης τμημάτων Covid 19 (ΜΕΘ και γενικοί θάλαμοι), λόγω  απουσιών των εργαζομένων γιατί νοσούν ή είναι επαφές ή γιατί χρειάζεται να παραμείνουν εκτός εργασίας για φύλαξη των παιδιών τους καθώς και η λήψη μέτρων για κάλυψη των κενών.
  • Η αθέτηση  της συμφωνίας του καλοκαιριού για αυξημένη υπερωριακή αποζημίωση.Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
1063