Οι πρώτοι απόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου


Η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου τίμησε σήμερα τους πρώτους της αποφοίτους, στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερα συμβολικής τελετής, που σηματοδότησε το πέρασμά τους στην ιατρική κοινότητα, ως ισότιμα μέλη της. Οι φοιτητές υπέγραψαν για πρώτη φορά το Βιβλίο Αποφοίτων της σχολής με τα αρχικά της νέας επαγγελματικής τους ταυτότητας, MD. Το γεγονός έλαβε χώρα ενώπιον του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου, εκλεκτών επιστημόνων και διακεκριμένων μελών της Κυπριακής και Ελλαδικής επιστημονικής κοινότητας, καθώς και των οικογενειών, των φίλων και φυσικά της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Τα μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής με μια κίνηση υψηλού συμβολισμού,πιστοποίησαν ότι οι νέοι απόφοιτοι επιστρέφουν στην κοινωνία ως υπεύθυνοι πολίτες και ικανότατοι επιστήμονες. Με ένα πρωτοποριακό μαθησιακό μοντέλο και με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της που στεγάζουν τα τελευταίου τύπου ηλεκτρονικά μέσα διδασκαλίας η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου όχι μόνο έχει αναβαθμίσει την ποιότητα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Κύπρο αλλά έχει καταστεί ένα από τα πιο σημαντικά ιατρικά ακαδημαϊκά κέντρα της Νότιo-Ανατολικής Ευρώπης.

Η Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής, Καθηγήτρια Elizabeth Johnson, ανέφερε ότι το πέρασμα των αποφοίτων στον επαγγελματικό στίβο, συνεπάγεται τη βαθιά συνειδητοποίηση της δέσμευσης που έχουν αναλάβει να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές των ηθικών αρχών, της επιστημονικής ακεραιότητας, της καινοτομίας και της αριστείας που διέπουν τη δομή και τη λειτουργία της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Καθηγητής Αχιλλέας Γραβάνης Καθηγητής Φαρμακολογίας, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνεργάτης-Καθηγητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. Στην εμπνευσμένη ομιλία του ανέφερε ότι «Σήμερα η αποφοίτηση σας σηματοδοτεί όχι μόνο την είσοδο σας σε ένα νέο επάγγελμα, αλλά σε μια νέα ταυτότητα…η ιατρική ταυτότητα σας θα είναι ένα κεντρικό στοιχείο της ζωής σας, του ποιοι είστε,  και με την πάροδο του χρόνου ίσως το πιο σημαντικό».

Η τελετή καθομολόγησης αντανακλούσε τον πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του προγράμματος σπουδών και της κουλτούρας που διέπει την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, που αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που την επιλέγουν φοιτητές από πολλές διαφορετικές χώρες. Η τελετή πραγματοποιήθηκε με μεγαλοπρέπεια και προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά τόσο στους ίδιους τους αποφοίτους και τις οικογένειές τους, όσο και στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Οι πρώτοι γιατροί του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου παίρνουν μαζί τους την επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώση και την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και αφήνουν πολύτιμη παρακαταθήκη ήθους, σκληρής προσπάθειας και αριστείας. Η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μπορεί να είναι υπερήφανη για τους ιατρούς που παραδίδει στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1087