Λίγα λόγια από ομάδα εθελοντών φοιτητών Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου


Η πανδημία COVID19 μας κατέβαλλε όλους απρόοπτα. Ήταν κάτι που ξαφνικά κατέλαβε τον έλεγχο όλης μας της ζωής. Καθώς η κατάσταση σταδιακά χειροτέρευε, καθώς ο ιός εξαπλωνόταν και οι υγειονομικές εγκαταστάσεις κατακλύζονταν, αρχικά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω από το να παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

Όταν ακούσαμε πως υπήρχε ανάγκη για βοήθεια, χωρίς δεύτερη σκέψη, είμασταν έτοιμοι να βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούσαμε. Όντας ενεργοί συμμετέχοντες στον τομέα της ιατρικής και κατανοώντας πώς αυτή η πανδημία μας επηρεάζει όλους, καταλάβαμε πως κάθε συνεισφορά, μεγάλη ή μικρή, είναι πολύτιμη για την κοινότητα. Αντιλαμβανόμαστε σε αυτήν την εποχή της κρίσης τον αντίκτυπο της βοήθειας προς τους άλλους, της παροχής των αναγκαίων στην κοινότητα και της εξυπηρέτησης της κοινότητας ακριβώς όπως μας υποστήριξε όταν όλοι το είχαμε ανάγκη.

Πιστεύουμε ότι είμαστε σε θέση να υποκινήσουμε την αλλαγή και να σημειώσουμε πρόοδο. Πιστεύουμε επίσης ότι αν μερικοί από εμάς δώσουμε το παράδειγμα, θα εμπνεύσει άλλους ανθρώπους να συνεισφέρουν με όποιο τρόπο μπορούν. Μαζί θα ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες. Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας σε αυτήν την πανδημία και θα θέλαμε να διοχετεύσουμε αυτή την ελπίδα στους άλλους, να μεταδώσουμε δύναμη και θετικότητα στους ανθρώπους γύρω μας. Δείχνει ότι ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση στην οποία όλοι βρισκόμαστε η ανθρωπότητα παραμένει ισχυρή, ενωνόμαστε για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.

Εκτός από το να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας για το καλό της κοινότητας, αποκτάμε επίσης εμπειρία και δεξιότητες που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε προβλήματα στο ιατρικό μας μέλλον και συνάμα μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους. Παρά την περίσταση, όταν βλέπουμε τους εξουθενωμένους γιατρούς να μας χαμογελούν, όταν βλέπουμε τους ασθενείς να μας ευχαριστούν, είμαστε ευτυχείς για το επάγγελμα που έχουμε επιλέξει και που έχουμε το προνόμιο να μπορούμε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε.

Ελπίζουμε πως θα παραμείνουμε όλοι ενωμένοι, δυνατοί, ασφαλείς και θα επιτύχουμε σε αυτή την μάχη που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας.

Άντζελα Ίσακ, Αλέξανδρος Ασσεμάρμαν, Αναστασία Αυλωνίτη, Γιώργος Πίκης, Χάρης Χριστοδούλου, Μικαέλα Μιχαηλίδου, Σοφία Χατζηιωσήφ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











953