Η Δρ. Ζωή Πανά της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου γίνεται Μέλος της Ακαδημίας FECMM


Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το μόνο ακαδημαϊκό ίδρυμα από την Κύπρο που έχει εκπρόσωπο μεταξύ των Μελών του ECMM.

Η Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά, Λέκτορας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC) πρόσφατα ονομάστηκε Μέλος της Ακαδημίας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ιατρικής Μυκητολογίας (Fellow of the Academy of the European Confederation of Medical Mycology – FECMM). Αναγνωρίζοντας την επιστημονική της αριστεία και την εξαιρετική της εμπειρία στην ιατρική μυκητολογία, η απόφαση της Ακαδημίας να την αποδεχτεί ως FECMM ήταν ομόφωνη.

Η αποδοχή της ως FECMM ανακοινώνεται από την ECMM και η Δρ. Πανά αναφέρεται σε περίοπτη θέση στον ιστότοπο της ECMM (https://www.ecmm.info/fecmm/fellows/).

Σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το μόνο ακαδημαϊκό ίδρυμα από την Κύπρο που έχει εκπρόσωπο μεταξύ των Μελών του ECMM.

Η Ζωή Δωροθέα Πανά είναι Ειδικευόμενη στην Παιδιατρική, Λέκτορας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η Δρ. Πανά είναι κάτοχος Εκπαίδευσης Υποτροφιών (Scholar Fellowship Training) σε Νοσοκομειακή Επιδημιολογία, Έλεγχο Λοιμώξεων και Αντιμικροβιακή Επιμέλεια στο Νοσοκομείο Johns Hopkins (Βαλτιμόρη, ΗΠΑ). Είναι κάτοχος δύο MSc (στη Μεθοδολογία Ιατρικής Έρευνας και στη Νανοϊατρική) και διδακτορικoύ στα Λοιμώδη Νοσήματα σε ανοσοκατεσταλμένα παιδιά (Αριστοτέλειον Πανεπιστήμιο, Θεσσαλονίκης, Ελλάδα). Οι ερευνητικές της δραστηριότητες επικεντρώνονται στην Επιδημιολογία των Μυκητιασικών Νόσων και στις Σπάνιες Μυκητιασικές λοιμώξεις. Είναι Μέλος πολλών Ευρωπαϊκών Επιτροπών και Ομάδων Εμπειρογνωμόνων σε Λοιμώδη Νοσήματα και έχει συμμετάσχει σε αρκετές κλινικές μελέτες/δοκιμές με επίκεντρο τη μυκητιασική νόσο στην παιδιατρική. Τα τελευταία 10 χρόνια, έχει περισσότερες από 15 δημοσιεύσεις στον τομέα της μυκητολογίας. Η Δρ. Πανά εργάζεται ως Επιστημονικός Σύμβουλος για την Επιτροπή Αξιολόγησης Τεχνολογίας Υγείας (HTA) στο Υπουργείο Υγείας Ελλάδος και αποτελεί Μέλος της Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής COVID-19 στο Υπουργείο Υγείας στην Κύπρο. Είναι επίσης μέλος του προγράμματος VACCELERATE Horizon, το οποίο αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας EU HERA. Από το 2020 έχει διοριστεί να εκπροσωπεί την Κύπρο στην πλατφόρμα Επιστημονικών Συμβουλών της ΕΕ για τον COVID-19 που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











758