Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο: Οι απόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής είναι οι νέοι ηγέτες της Ιατρικής Επιστήμης


Η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου τίμησε σήμερα την τρίτη τάξη τελειόφοιτων φοιτητών της Σχολής, την τάξη του 2021, στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερα συμβολικής εικονικής τελετής που σηματοδότησε το πέρασμά τους στην ιατρική κοινότητα ως ισότιμα μέλη της.

Παρά την πανδημία, οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής απέδειξαν την αποφασιστικότητα και την ανθεκτικότητα τους στο να καταφέρουν να επιτύχουν τους στόχους τους, ανεπηρέαστοι από όποια εμπόδια εμφανίστηκαν, ειδικά κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Οι φοιτητές υπέγραψαν το Βιβλίο Αποφοίτων της Σχολής με τα αρχικά της νέας επαγγελματικής τους ταυτότητας, εκείνης του ιατρού. Τα μέλη ΔΕΠ (Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό) της Ιατρικής Σχολής με μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, πιστοποίησαν ότι οι νέοι απόφοιτοι επιστρέφουν στην κοινωνία ως υπεύθυνοι πολίτες και ικανότατοι επιστήμονες, έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όποιον έχει ανάγκη. Οι νέοι επιστήμονες έχουν ήδη δρομολογήσει την μετεκπαίδευση τους σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά.

Η Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής, Καθηγήτρια Elizabeth Johnson, απευθυνόμενη στους απόφοιτους, ανέφερε ότι «Καθώς ξεκινάτε αυτό το επόμενο μέρος της επαγγελματικής σας ζωής, θυμηθείτε ότι παίρνετε μαζί σας ένα τόσο καταπληκτικό δώρο για να προσφέρετε στην κοινωνία. Μερικοί από εσάς θα προωθήσετε την κατανόησή μας για την ιατρική ανακαλύπτοντας νέες γνώσεις, μερικοί από εσάς θα διασφαλίσετε το μέλλον μας διδάσκοντας άλλους, και κάποιοι από εσάς θα φροντίσετε για το ίδιο το νόημα της ζωής, έναν ασθενή κάθε φορά.»

Η τελετή καθομολόγησης αντανακλούσε τον πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του προγράμματος σπουδών και της κουλτούρας που διέπει την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, που αποτελεί έναν από τους βασικούς λόγους που την επιλέγουν φοιτητές από πολλές διαφορετικές χώρες.

Η επιτυχία και το ήθος της τάξης του 2021 γίνεται πλέον μέρος της αναπτυσσόμενης παράδοσης των αποφοίτων και της πλούσιας κληρονομιάς του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι νέοι γιατροί του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχουν εφοδιαστεί πλήρως με την επιστημονικά τεκμηριωμένη γνώση και την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, έτοιμοι να γίνουν οι επόμενοι ηγέτες της Ιατρικής Επιστήμης.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











647