Χρηματοδότηση 48,5 εκ. ευρώ από Κομισιόν σε ερευνητικά προγράμματα για τον COVID19


Στα 18 ανέρχεται ο αριθμός των ερευνητικών προγραμμάτων για τον COVID19, τα οποία χρηματοδοτεί  η Κομισιόν με συνολικό προϋπολογισμό 48,5 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ "Ορίζοντας 2020".

Όπως ανακοινώθηκε τα κονδύλια επιτρέπουν σε 140 ερευνητικές ομάδες από όλη την Ευρώπη να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το τελευταίο πρόγραμμα που εντάχθηκε ονομάζεται "test HG nCoV19" θα αναπτύξει μια ταχεία μοριακή διαγνωστική εξέταση για τον COVID19.

Συνολικά τα 18 επιλεγμένα προγράμματα αφορούν την ανάπτυξη ταχείας διάγνωσης, θεραπειών και εμβολίων καθώς και για την κατανόηση της συμπεριφοράς της επιδημίας μέσω επιδημιολογίας και μοντελοποίησης. Τις τελευταίες εβδομάδες, η ΕΕ έχει επίσης κινητοποιήσει δημόσια και ιδιωτική χρηματοδότηση ύψους έως 90 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της Πρωτοβουλίας για τα Καινοτόμα Φάρμακα και έχει προσφέρει έως και 80 εκατομμύρια ευρώ οικονομικής στήριξης στην καινοτόμο εταιρεία CureVac για την κλιμάκωση της ανάπτυξης και της παραγωγής ενός εμβολίου.

Επιπλέον, η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα τους νικητές του διαγωνισμού προηγμένων επιχορηγήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ΕΣΕ). 185 ερευνητές θα λάβουν 450 εκατ. Ευρώ που θα τους επιτρέψουν να ξεκινήσουν πρωτοποριακές έρευνες και να διερευνήσουν τις καινοτόμες ιδέες, αναφέρει η Κομισιόν.

Εκτός από την ενίσχυση της βάσης γνώσεων της Ευρώπης, τα νέα ερευνητικά προγράμματα αναμένεται να οδηγήσουν στη δημιουργία περίπου 1.800 νέων θέσεων εργασίας για μεταδιδακτορικούς υποτρόφους, διδακτορικούς φοιτητές και άλλο ερευνητικό προσωπικό.

Οι νέοι υποψήφιοι θα εργαστούν σε ποικίλες προκλήσεις που καλύπτουν όλους τους τομείς της έρευνας στις βιοεπιστήμες (π.χ. ιούς, ανοσία, έρευνα για τον καρκίνο, προστασία καλλιεργειών), φυσικές επιστήμες και μηχανική (π.χ. κβαντική υπολογιστική, φωτονική, κλιματική επιστήμη) τις επιστήμες και τις ανθρωπιστικές επιστήμες (π.χ. βία κατά των γυναικών, ιστορικές επιδημίες). Θα πραγματοποιήσουν τα έργα τους σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα σε 20 κράτη μέλη της ΕΕ και σε συνδεδεμένες χώρες.

ΠΗΓΗ: KYΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











590