Στέλ. Κυριακίδου: Πολύ σημαντική η παρουσία ειδικού κλιμακίου του ECDC στην Ελλάδα για τον κοροναϊό


Ως πολύ σημαντική χαρακτήρισε την παρουσία ειδικού κλιμακίου του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) στην Ελλάδα, με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επίτροπος Υγείας της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδη. Εξίσου θετικό χαρακτήρισε η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει αυτή την τεχνική βοήθεια για την αντιμετώπιση του κοροναϊού πάρα πολύ έγκαιρα.

«Αυτό το ειδικό κλιμάκιο προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων και προσφέρει τεχνική βοήθεια για την οργάνωση της ανταπόκρισης ενός συστήματος υγείας ενός κράτους-μέλους» είπε η κυρία Κυριακίδη, λέγοντας ότι «θετικά πολύ σημαντικό ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει αυτήν την τεχνική βοήθεια για οργάνωση της ανταπόκρισης για την αντιμετώπιση του κοροναϊού πάρα πολύ έγκαιρα».

«Είναι σημαντικό αυτά τα μέτρα και αυτά τα κλιμάκια να χρησιμοποιούνται προληπτικά, και νομίζω ότι αυτή είναι η ουσία, το να αξιοποιείται αυτή η τεχνική βοήθεια και εμπειρογνωμοσύνη στην αρχή ενός προβλήματος και όχι όταν πλέον δεν μπορούμε να το παρακολουθήσουμε εύκολα» εξήγησε περαιτέρω η κ. Κυριακίδη.

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με τον κοροναϊό, η Κύπρια επίτροπος είπε πως υπάρχει μια μεγάλη ανησυχία των πολιτών γύρω από αυτό το θέμα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και σημείωσε προσέτι: «Θεωρώ σημαντικό τα θετικά μέτρα που παίρνει μια χώρα να τα βλέπουμε σαν θετικά μέτρα. Αυτό το κλιμάκιο του ECDC είναι στη διάθεση όλων των κρατών-μελών, όταν και εφόσον καλεστεί, για να προσφέρει έγκαιρα προληπτικά αυτή την τεχνική βοήθεια».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











686