Προσωρινή η μείωση των παραδόσεων της Johnson & Johnson στα κράτη-μέλη


H Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε στενή επαφή με την εταιρεία Johnson&Johnson και έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι σύντομα θα αυξηθούν οι παραδόσεις των εμβολίων προς την ΕΕ και πως η καθυστέρηση που υπάρχει είναι "προσωρινή".

Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα υγείας, Στέφαν ντε Κερσμάκερ, κληθείς να σχολιάσει τις μειωμένες παραδόσεις εμβολίων προς τα κράτη-μέλη, από την Johnson&Johnson.

«Τα κράτη-μέλη έχουν ενημερωθεί για τις καθυστερήσεις και έχουν εκφράσει την ανησυχία τους», ανέφερε ο Στέφαν ντε Κερσμάκερ, τονίζοντας ότι η Επιτροπή παρακολουθεί το θέμα και με βάση τις πληροφορίες που έχει λάβει από την εταιρεία αναμένει ότι θα παραδοθούν οι συμφωνημένες δόσεις το 2ο και το 3ο τρίμηνο. Παράλληλα, ο Επίτροπος εσωτερικής αγοράς, Τιερί Μπρετόν και η αρμόδια Task Force βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την εταιρεία για την αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας. Σε κάθε περίπτωση, η Επιτροπή εκτιμά ότι οι παραδόσεις της εταιρείας δεν εμποδίζουν την επίτευξη του στόχου της ΕΕ να εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού ως το τέλος Ιουλίου.

 

Βάσει του συμβολαίου με την Επιτροπή, η Johnson&Johnson έχει δεσμευτεί για την παράδοση 55 εκατομμυρίων δόσεων το 2ο τρίμηνο του 2021 στην ΕΕ και συνολικά 200 εκατομμυρίων δόσεων εντός του 2021.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











360