Ευαισθητοποίηση για ζητήματα που αφορούν παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες ζητά ο Επ. Εθελοντισμού


Στη σημερινή εποχή υπάρχει η δυνατότητα να θεραπευτούν και να αντιμετωπιστούν με επιτυχία όλες σχεδόν οι καρδιοπάθειες της παιδικής ηλικίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ο οποίος ζητά ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για υποστήριξη των δικαιωμάτων των ασθενών αυτών.
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Συγγενών Καρδιοπαθειών που διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου, αναφέρει ότι η ημέρα αυτή στοχεύει στο να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα καρδιοπαθή παιδιά και να αφυπνίσουν τους αρμόδιους φορείς και ευρύτερα την κοινωνία ως προς τα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες και οι οικογένειες τους.
Γενικότερα, στις μέρες μας, εάν ένα παιδί γεννηθεί με συγγενή καρδιοπάθεια έχει μεγάλες πιθανότητες να έχει μία ζωή φυσιολογικού ενήλικα. Μελέτες, σημειώνει, κατέδειξαν ότι η σωστή διάγνωση και αντιμετώπιση βοηθά επιτρέψει στο 80% των παιδιών αυτών όχι μόνο την ενηλικίωση, αλλά και ένα άκρως ικανοποιητικό προγνώσιμο επιβίωσης και πλήρη ένταξη στο κοινωνικό σύστημα.
Η έγκαιρη διάγνωση, αναφέρει, η κατάλληλη χειρουργική και φαρμακευτική αντιμετώπιση, η μακροχρόνια επιμελής παρακολούθηση και η ευαισθητοποίηση των πασχόντων μπορούν να τους προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής και μεγαλύτερη επιβίωση.
Σημείωσε ότι μέτρα πρέπει να λαμβάνονται και σε κοινωνικό επίπεδο με την πολιτεία, ιατρική κοινότητα, εθελοντικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις να συνεργαστούν ώστε να προωθηθούν δράσεις που θα στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση όλων προς υποστήριξη των δικαιωμάτων των ασθενών αυτών στη ζωή.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











324