Έτοιμη η Deloitte να παρουσιάσει στον Υπ. Υγείας τα αποτελέσματα των μελετών της για το ΓεΣΥ


Η Deloitte Limited δηλώνει την ετοιμότητά της να παρουσιάσει στον Υπουργό Υγείας τα σχετικά αποτελέσματα των διαφόρων μελετών της για το Γενικό Σύστημα Υγείας, ενώ εκφράζει την πεποίθηση πως ο δημόσιος διάλογος επί των προκειμένων δεν εξυπηρετεί το στόχο για υλοποίηση του ΓεΣΥ.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα αλλά και δηλώσεις που αναφέρονται στον Οίκο Deloitte και τις κατ’ επέκταση μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, η Deloitte αναφέρει ότι «θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, στα πλαίσια των όρων εντολής της, να συμβάλει με την εμπειρογνωμοσύνη της στην υλοποίηση ενός αποτελεσματικού και ποιοτικού σχεδίου υγείας».
Διευκρινίζει ακόμα πως «το 2016 η Deloitte, κατ’ εντολή του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), είχε πραγματοποιήσει μελέτη για καταγραφή των απόψεων, προβληματισμών και κατ’ επέκταση των εισηγήσεων των διαφόρων εμπλεκομένων φορέων σε σχέση με το ΓεΣΥ», προσθέτοντας πως «καταγράφηκαν πρακτικές από Συστήματα Υγείας άλλων χωρών, με κύριο στόχο τη διαμόρφωση εισηγήσεων, που το τότε χρονικό διάστημα θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στο πλαίσιο λειτουργίας του ΓεΣΥ».
«Η μελέτη», προσθέτει, «κάλυπτε ένα μεγάλο εύρος θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του προϋπολογισμού για την υγεία, τη διοικητική διεκπεραίωση του Συστήματος και τις σχετικές καλύψεις, τη διοικητική μεταρρύθμιση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων και πρωτίστως τη διαχείριση των θεμάτων ποιότητας».
Υπενθυμίζει, ότι τα συμπεράσματα της μελέτης είχαν παρουσιαστεί και παραδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σε όλους τους εμπλεκομένους φορείς που συμμετείχαν στην εν λόγω πρωτοβουλία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











432