17η εκπαιδευτική ημερίδα της Εθνικής Επιτρ. Περιβάλλοντος και Υγείας του Παιδιού και της ΠΕΚ


Η «Εθνική Επιτροπή Περιβάλλον και Υγεία του Παιδιού» και η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου ανακοινώνουν τη διοργάνωση της 17ης ετήσιας εκπαιδευτικής ημερίδας την 16η Οκτωβρίου 2021. Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα, που θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών. Στόχος η εκπαίδευση-ευαισθητοποίηση και η αποτελεσματική ΠΡΟΛΗΨΗ των Επιπτώσεων του Περιβάλλοντος στη Υγεία του Παιδιού.

Στη θεματολογία περιλαμβάνονται και 3 παρουσιάσεις που αφορούν τον COVID-19 σε σχέση με τα παιδιά (η ηπιότερη νόσηση, τα εμβόλια και το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο). Καλύπτονται η διαχείριση των κινδύνων αναδυόμενων τοξικών παραγόντων, καθώς και οι επιπτώσεις της σκόνης και η μείωση των συνεπειών στα ασθματικά παιδιά, ο εθισμός των παιδιών στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και το διαδίκτυο, και νεότερες εξελίξεις για την επίδραση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας της ασύρματης τεχνολογίας στα παιδιά.

Θα φιλοξενηθούν εξαίρετοι ομιλητές από την Κύπρο, την Ελλάδα, και τις ΗΠΑ.

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Καθ. Devra Davis, που θα αναπτύξει το θέμα «Παιδιά και ασύρματη τεχνολογία: Τι γνωρίζουμε, τι δεν γνωρίζουμε και πως μπορούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά». Η Καθ. Davis τιμήθηκε το 2007 με το Νόμπελ Ειρήνης ως επικεφαλής ομάδας για την κλιματική αλλαγή.

Η Ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε γιατρούς και άλλους λειτουργούς υγείας, εκπαιδευτικούς, και είναι ανοικτή σε γονείς και το ευρύτερο κοινό. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής, με πίστωση 4 Μορίων Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης στους γιατρούς. Θα είναι υβριδική, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων διά ζώσης - με σειρά προτεραιότητας - στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γ ενετικής Κύπρου, ανάλογα με τους κανόνες που θα ισχύουν για την Covid-19. Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, συμπεριλαμβανομένων της προσκόμισης SafePass, της χρήσης προστατευτικής μάσκας, ή και όποιο άλλο μέτρο δυνατόν να ισχύσει. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, όμως απαραίτητη για την παρακολούθηση (δια ζώσης ή διαδικτυακά ) της Ημερίδας είναι η έγκαιρη προεγγραφή με τη συμπλήρωση της ακόλουθης φόρμας: shorturl.at/lDFV9.

Γ ια πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο +357 97 821802 ή στο email info@paidi.com.cy. Γ ια ενημέρωση μπορείτε να ακολουθήσετε στο Facebook τη σελίδα https://www.facebook.com/events/347786016979578.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1576